09 aug. 2018 | 17:15

Consola aniversară PlayStation 4 e transparentă și superbă

ACTUALITATE
Consola aniversară PlayStation 4 e transparentă și superbă

Sony ne anunță că a vândut peste 525 de milioane de console de-a lungul istoriei și pentru a sărbătorii lansează o ediție specială a PS4 pentru a crește și mai mult vânzările.

Sony a lansat prima consolă acum 24 de ani și de atunci a mai lansat alte trei versiuni (PS2, PS3 și PS4), iar în tot acest timp a reușit să vândă peste 525 de milioane de exemplare. În acest context, producătorul japonez lansează o ediție aniversară a PlayStation 4 Pro intitulată 500 Million Limited Edition, a anunțat Eric Lempel, senior vice president, PlayStation worldwide marketing, pe blogul companiei.

Noul model renunță la culorile mate și alege un albastru închis translucid atât pentru consolă, pentru controlerele DualShock 4, PlayStation Camera, standul vertical, dar și pentru căștile audio. Această ediție limitată PS4 vine cu un spațiu de stocare de 2TB și se va vinde pentru 499 de dolari începând cu 24 august. Dacă vrei să pui mâna pe o consolă ar cam trebui să te grăbești pentru că vor fi disponibile, la nivel mondial, doar 50.000 de astfel de exemplare.

Dacă vrei doar manetele DualShock află că le poți achiziționa separat pentru 64.99 de dolari, iar căștile vor avea un cost de 99.99 de dolari. Componentele pot fi cumpărate online de pe site-ul PlayStation sau din anumite magazine din SUA și Canada.

Dacă nu vrei să dai bani pe această ediție limitată și vrei să aștepți PS5 atunci ar cam trebui să mai aștepți. Șeful diviziei PlayStation, John Kodera, declarat că actuala consolă va intra în stadiul de final al ciclului de viață. Sony nu va scoate din fabricație PlayStation 4 acum sau în viitorul apropiat, desigur. Sistemul încă se vinde bine și mai sunt o mulțime de titluri exclusive pregătite pentru acesta.

PS4 a fost lansat la finalul anului 2013, ceea ce înseamnă că aceasta are o vechime de aproape cinci ani de zile. Totuși, ciclul de viață al unei console este de șapte-opt ani, iar asta înseamnă că cel mai probabil vom vedea PS5 fie la finalul anului 2019, fie în 2020.