Sony și-a „piratat” propriul film și l-a urcat integral pe YouTube

Sony și-a „piratat” propriul film și l-a urcat integral pe YouTube

Din motive greu de înțeles, un angajat Sony a publicat pe YouTube un film integral în locul unui trailer pentru aceeași peliculă.

Găsești pe YouTube orice trailer la orice film. Majoritatea studiourilor de producție, indiferent de dimensiune, apelează la platforma Google pentru promovarea viitoarelor pelicule. În contextul în care numărul celor care sunt dependenți de YouTube este surprinzător de mare, postarea de conținut pe serviciul de streaming este o idee foarte bună.

Conform celor mai recente statistici, aproximativ 1,57 miliarde de persoane sunt active pe YouTube în fiecare lună. Serviciul contra-cost YouTube TV are aproximativ 300.000 de abonați, iar numărul clipurilor disponibile online a depășit de mult timp pragul de cinci miliarde.

Durata medie a unei sesiuni de vizionare pe platforma online a crescut cu 50% de la an la an până la 40 de minute în 2018.

Din motive greu de înțeles, pe canalul oficial Sony Pictures Entertainment a fost postat filmul Khali the Killer în varianta integrală. În teorie, ar fi trebuit să fie vorba de un ”red band” trailer, o formulare ce face referire la un trailer interzis minorilor, cu multă violență sau limbaj agresiv.

Timp de câteva ore însă, clipul cu pricina a fost de o oră și 29 de minute, în loc de două-trei minute, cât are un trailer obișnuit. În momentul în care au fost sesizați cei de la Sony, clipul a fost șters, fără să fie înlocuit cu teaserul planificat inițial.

khali the killer youtube

Cel mai probabil, nu vom afla niciodată care a fost setul de circumstanțe din spatele acestui eveniment și nici dacă cineva și-a pierdut locul de muncă. Khali the Killer a fost lansat în noiembrie 2017 pe DVD și urma să ajungă în cinematografe pe 31 august.

Până la această oră, nu există un comunicat oficial Sony pe marginea evenimentului. Captura de mai sus a fost imortalizată de cei de la Gizmodo.

 

Citește și: