Sony încă mai crede că vrei camere compacte și a lansat aceste modele

Sony încă mai crede că vrei camere compacte și a lansat aceste modele

Vor mai trece câteva zile până când vom atrage atenția asupra tuturor gadgeturilor interesante lansate la IFA 2018, iar lista respectivă include și două camere compacte de origine japoneză: Sony HX99 și HX95.

Cu numele complet Sony DSC-HX99, noua cameră încearcă să fie o alternativă semnificativ mai portabilă pentru DSLR-urile entry-level, din prisma calității pe care o obții la captură foto/video. Deși majoritatea posesorilor de telefoane decente ar mai putea fi motivați cu greu să facă o investiție într-un aparat foto digital, cei de la Sony sunt încrezători că îți oferă suficiente motive de upgrade într-un format perfect pentru a fi luat în vacanță.

În principiu, este vorba de două aparate separate, dar pentru că împărtășesc o mare parte dintre particularități, le putem pune ”în aceeași oală”. Sony HX99 și HX95 vin la pachet cu un zoom remarcabil de 30X printr-un obiectiv echivalent a 24-720mm cu F/3.5-6. Designul general al camerei de doar 38 de milimetri este foarte apropiat de cel al seriei premium RX100, iar asta reprezintă un lucru bun.

Departe de a fi niște camere ieftine, HX99 și HX55 sunt cei mai noi membri ai seriei Cybershot. Sony HX99 are un preț de achiziție de 520 de euro. Filmează 4K, la fel ca multe dintre smartphone-urile de top ale momentului. Spre deosebire însă de aceleași telefoane mobile, oferă un zoom optic de 30x.

Timpul de focus este unul surprinzător de mic, chiar și atunci când vorbim de obiective aflate la o distanță foarte mare. Zoom-ul te ajută să surprinzi cadre cât se poate de interesante la o nuntă, la circ sau la grădina zoologică. Camera poate fotografia nativ în RAW, iar viteza de captură în rafală este de 10 cadre pe secundă. Un bliț și un viewfinder electronic este de asemenea inclus în pachet.

Avantajul demn de menționat pe care îl are HX99 comparativ cu HX95 este dat de includerea unui inel mecanic pe obiectiv care îți permite să ajustezi cu precizie elvețiană particularități precum diafragmă, ISO și alți parametri de captură. Ecranul de HX99 și HX95 este rabatabil și suportă definirea unui punct de focus prin atingerea ecranului – touch-to-focus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: