Sony HX90V şi WX500 te conving să nu mai faci poze cu telefonul

Sony HX90V şi WX500 te conving să nu mai faci poze cu telefonul

Dacă eraţi în căutarea unui motiv pentru achiziţionarea unei camere foto dedicate, Sony tocmai v-a oferit două sub forma noilor HX90V şi WX500.

Singura divizie din portofoliul Sony care continuă să fie profitabilă este cea responsabilă de camere foto şi senzori de captură. Motivul pentru această situaţie este dat în mare parte de soluţiile compacte şi ultraperformante ale japonezilor.

Din această gamă fac parte şi cele mai noi camere foto ale celor de la Sony care au împrumutat câteva trăsături din linia sa de produse high-end . Foarte similare din punct de vedere estetic şi al specificaţiilor tehnice, acestea poartă numele de şi Cyber-shot WX500. Din gama point-and-shoot, acestea sunt singurele camere ce reuşesc să ascundă într-un corp atât de mic optica necesară pentru un zoom optic de 30x şi un zoom digital de 60X.

În spatele obiectivului standard Zeiss Vario-Sonnar T* se află un senzor Exmor R CMOS de 18,2 megapixeli ajutat de un procesor de ultimă generaţie Bionz X. Întregul ansamblu este capabil de stabilizare optică pe cinci axe – Optical SteadyShot şi filmare la rezoluţie 1080p. La capitolul dotări speciale, pe lângă LCD-ul rabatabil de 3 inci, perfect pentru selfie-uri sau poze la firul ierbii, merită menţionate conectivitatea WiFi şi NFC.

Marea diferenţă dintre cele două camere, pe lângă preţ, este dată de prezenţa unui viewfinder electronic retractabil în colţul din stânga sus de la HX90V. Atât WX500, cât şi HX90V vor fi disponibile începând cu luna iunie a acestui an la preţurile de 330, respectiv 430 de dolari.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: