Sony Alpha A7 III e camera full frame care sfidează rivalii DSLR

Sony Alpha A7 III e camera full frame care sfidează rivalii DSLR

În universul camerelor foto pentru profesioniști, cei de la Sony și-au consacrat poziția în ultimii ani prin seria A7, iar Sony Alpha A7 III este cel mai nou membru al acelei familii de aparate.

Când vine vorba de DSLR-uri tradiționale, Sony a pierdut de mult timp lupta cu Nikon sau Canon. Odată cu lansarea primelor camere foto din categoria mirrorless, a devenit însă evident că gigantul japonez vrea să facă valuri în piață și să domine acest segment. Cu seria A7, Sony a reușit să atingă niște performanțe impresionante în ultimii ani, pe primul loc fiind includerea unui senzor full-frame într-un body surprinzător de compact.

Sony Alpha A7 III este cel mai nou mirrorless full-frame de la Sony și un urmaș pentru A7 II. De această dată, este construit în jurul unui senzor de 24,2 megapixeli și poate imortaliza conținut video în 4K HDR, scalat în jos de la 6K. Marea inovație inclusă în noul aparat constă într-o baterie din clasa Z ce pare să fie cea mai eficientă de pe orice mirrorless, indiferent de producător. În condiții optime, poate imortaliza 710 cadre, până să fie nevoie să o reîncarci din nou.

Lista specificațiilor pentru noul Sony Alpha A7 III este completată de conectivitatea USB-C  împreună cu microUSB, HDMI și wireless prin NFC, Bluetooth sau Wi-Fi. Are două sloturi pentru carduri SD, iar cea mai nouă generație a procesorului Bionz-X este de 1,8 ori mai rapidă comparativ cu creierul modelului anterior. Are 693 de puncte de autofocus, aceeași valoare pe care o găsești în Sony A9.

[readmore]

Prețul de achiziție pentru noua cameră este de 2000 de dolari pentru pentru body sau 2200 de dolari în cazul în care te încântă cumpărarea unui kit cu un obiectiv FE 28-70mm F3.5-5.6. Ca referință, față de A7 II lansat în 2014, aparatul este semnificativ mai scump. Camera este compatibilă cu toate accesoriile E-Mount, poate fotografia 10 cadre pe secundă la rezoluție nativă și are un viewfinder OLED cu o rezoluție QVGA.