Smartphone de gaming: cât de mici sunt șansele de succes ale telefoanelor

Smartphone de gaming: cât de mici sunt șansele de succes ale telefoanelor

În ultimele săptămâni, am auzit din ce în ce mai des referințe către conceptul de smartphone de gaming. Cei mai mulți utilizatori se pare însă că nu sunt încântați de direcția acestei clase de dispozitive.

Razer Phone a dat startul unui nou trend în industrie la finele anului trecut. Deși Sony a creat primele telefoane pentru gaming în urmă cu aproximativ un deceniu, acele terminale au fost date uitării între timp. Acum vorbim de o cu totul altă generație de aparate, lansate într-o perioadă în care jocuri de top precum PUBG sau Fortnite sunt disponibile atât pe desktopuri sau console, cât și pe Android sau iOS.

Încercând să afle dacă există sau nu un viitor pentru telefoanele de gaming, cei GSMArena au realizat un sondaj printre cititorii site-ului. Dacă trăiai cu impresia că vei vedea un rezultat radical la respectiva întrebare, vei fi dezamăgit. Dintre cei chestionați, 47% au fost de părere că astfel de gadgeturi sunt de viitor. De cealaltă parte a baricadei, 53% au afirmat că ideea de smartphone de gaming nu are vreo șansă la succes pe termen lung.

Argumentele de-o parte și de alta sunt multe. Cele mai interesante au venit însă de la cei care nu cred în acest produse. În opinia lor, pentru a avea succes, un smartphone de gaming are nevoie de controale fizice care să-ți aducă aminte de interacțiunea pe care o ai în mod uzual cu o consolă handheld. Jocurile sunt de asemenea surprinzător de importante.

Nimeni nu-și cumpără un telefon măricel, cu răcire suplimentară și eventuale butoane adiționale, dacă jocurile nu sunt atractive sau de actualitate. Indiferent cum o îmbraci, majoritatea titlurilor actuale pentru mobile sunt dedicate jucătorilor ocazionali. NVIDIA a încercat să motiveze dezvoltatorii să-și porteze jocuri AAA pe Android pentru a-și promova chipset-urile Tegra. Din păcate, nu s-au văzut rezultate pe termen lung.

[readmore]

În privința controalelor fizice, Xiaomi Black Shark a făcut primul pas în această direcție cu un joystick hardware și triggere pe spate. Acesta este un pas bun în direcția corectă. Va fi interesant de văzut dacă tentativele viitoare pentru un smartphone de gaming vor împrumuta mai multe elemente de la Nintendo Switch, cea mai populară și mai avansată consolă portabilă care funcționează la fel de bine pe tren sau în confortul căminului.

studiu smartphone gaming

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: