02 iun. 2018 | 12:47

Probleme grave cu cardurile Visa. De ce nu l-ai putut folosi pe 1 iunie

Generalist
Probleme grave cu cardurile Visa. De ce nu l-ai putut folosi pe 1 iunie

Posesorii de carduri Visa au probleme cu plata sau efectuarea altor tranzacții. Europa e principalul continent afectat.


ACTUALIZARE 2 iunie Visa a explicat pe 2 iunie ce s-a întâmplat cu cardurile sale. A pus totul pe seama unei defecțiuni tehnice. Între timp, sistemul a revenit la normal.


Sistemul de carduri Visa întâmpină dificultăți la nivel european. Compania a confirmat problemele și a informat că sistemul este întrerupt. La ora publicării acestui articol a transmis că investighează cauza. Tranzacțiile sunt refuzate nu pot fi finalizate, ceea ce e oricum același lucru pentru utilizatorul final.

Gravitarea fenomenului nu este deocamdată cunoscută. Cei mai mulți utilizatori care se plâng pe Facebook sau Twitter susțin că nu pot folosi cardurile Visa. Cele mai întâlnite probleme, și cele mai grave, sunt în mediul offline, la magazine sau servicii.

Banca Angliei colaborează cu Visa la identificarea problemelor. Este însă unul dintre cele mai proaste momente când un astfel de sistem poate să aibă probleme. Vinerea, în cele mai multe țări, lumea se pregătește de weekend și este un flux mai mare de cumpărături și cheltuieli. 

Primele probleme serioase cu cardurile Visa, dar și momentul când au fost confirmate oficial, au început la ora 16.30 (ora României). 

Conform Băncii Regale a Scoției, utilizatorii de Visa pot retrage bani de la bancomate. Dificultățile sunt raportate la plata cu cardul. 

Există și vești bune. Lanțul de supermarketuri Tesco din Marea Britanie susține că funcționează plățile Visa prin introducerea cardului in POS. Problemele raportate de magazinele acestea sunt cu plățile contactless. 

Din informațiile disponibile până acum, Marea Britanie, prin băncile și magazinele sale, întâmpină cele mai multe probleme. Mai multe bănci din Regatul Unit au declarat că susțin eforturile Visa de-a identifica sursa problemei.

În altă ordine de idei, cele mai multe mesaje pe Twitter sunt ironice la adresa evangheliștilor care susțin societatea fără cash.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele