Sirin promite cel mai securizat smartphone din lume

Sirin promite cel mai securizat smartphone din lume

Sirin, o companie nu foarte cunoscută la nivel global, promite realizarea unui smartphone care vă păstrează datele în siguranță la un preț absurd.

Într-o perioadă în care este imposibil să nu fi participat la o discuție despre criptare și securitatea datelor, o companie despre care nu ați auzit niciodată a început să lucreze la cel mai sigur telefon din lume. Acest anunț vine la doar câteva săptămâni după ce Apple s-a opus degeaba eforturilor FBI de a debloca iPhone-ul unui terorist. A fost doar o chestiune de timp până când autoritățile americane, printr-un parteneriat cu o firmă din Israel, au reușit să ignore măsurile de siguranță implementate de gigantul din Cupertino. Este irelevant faptul că, până la urmă, nu au găsit nici un fel de date compromițătoare în el.

În speranța că există un public pentru gadgeturi ce oferă un nivel ridicat de securitate a datelor, cei de la Sirin au anunțat că imimentul lor smartphone va fi ultra securizat. În plus, va fi destinat în special directorilor de companii, mergând de la premiza că astfel de indivizi dețin un volum ridicat de date sensibile, secrete despre produse și procese de fabricație împreună cu date financiare, pe care nu doresc să le împărtășească cu nimeni.

[readmore]

Dispozitivul care până la această oră nu are încă un nume, va avea un preț de aproximativ 20.000 de dolari. Dacă prețul nu vi se pare sub nici o formă justificat pentru un telefon, este foarte probabil să nu vă fie destinat. ,,Telefonul nostru aduce cea mai avansată tehnologie disponibilă, chiar și dacă nu este comercial disponibilă și o combină cu nivel de securitate aproape de grad militar.” Astfel și-a descris creația Moshe Hogeg, co-fondatorul și președintele Sirin, într-un interviu acordat celor de la Reuters.

În trecut au mai existat eforturi de realizare a unor astfel de terminale mobile, precum BlackPhone, dar nu a durat foarte mult până când cineva a găsit vulnerabilități în nivelul lor de securitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI