Ce să faci pe Facebook ca să nu fii victimă hackerilor acum și în viitor

Ce să faci pe Facebook ca să nu fii victimă hackerilor acum și în viitor

Anul 2018 nu este anul Facebook. După scandalul Cambridge Analytica, Facebook a anunțat că aproape 50 de milioane de conturi ale utilizatorilor au fost compromise în urma unui atack al hackerilor.

Ce ar trebui să faci ca să-ți securizezi contul mai bine? Înainte la a trece la măsuri concrete de Securitate, ar trebui să conștientizezi că trebuie să eviți să publici pe rețelele sociale, fie Facebook sau Instagram, informații importante sau conversații cu character sensibil.

Specialiștii de securitate cibernetică de la Bitdefender îți recomandă următoarele lucruri pentru a te feri de hackeri:

  • Rețelele sociale nu sunt cele mai sigure și nu pot păstra toate secretele în siguranță. Pregătește-te pentru ce e mai rău și comportă-te corespunzător.
  • Nu pune niciodată în scris ceva ce nu v-ar plăcea să fie expus public peste câțiva ani când ar putea apărea o breșă. În cazul actualului incident, inclusiv conversațiile private purtate prin Facebook au ajuns integral la atacatori.
  • Folosește criptarea de tip end-to-end când porți discuții cu caracter sensibil, inclusiv pe Facebook. Cum faci asta?
  • Când folosești Facebook Messenger, alegi persoana cu care vrei să vorbești, dai click pe numele său și accesează conversații secrete (Secret Conversations). Astfel se va deschide o nouă fereastră de chat, iar discuțiile vor fi criptate în totalitate și vor putea fi vizualizate doar de pe telefoanele unde s-a purtat discuția.
  • Dacă mesajele transmise sunt sensibile sau dorești să nu fie asociate cu identitatea reală a interlocutorilor, atunci recomandarea este să te îndreptați către platforme de mesaje create special pentru extra siguranță, precum Signal.

Pentru un plus de siguranță ai putea să activezi autentificarea în doi pași. Astfel, de fiecare dată când te conectezi la cont o să primești un SMS cu un cont pe telefon.

Aceste măsuri nu asigură că toate conturile tale nu vor mai fi sparte vreodată. Nu există niciun sistem de protecție perfect, infailibil, dar îți poți crește sansele de a fi în siguranță pe internet cu un antivirus bun, cu un comportament responsabil pe internet și cu parole puternice și unice pentru fiecare cont. Dacă îți este greu să reții toate parolele pentru multele conturi pe care le ai atunci îți recomandăm să folosești un password manager, fie el integrat în sistemul de antivirus sau un program de sine stătător.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: