Samsung pregătește o tehnologie revoluționară pentru televizoare

Samsung pregătește o tehnologie revoluționară pentru televizoare

Samsung nu are timp de pierdut când vine vorba de inovație, iar cel mai nou brevet înregistrat de companie ne arată o bucățică de viitor.

Samsung nu se mulțumește cu tehnologiile pe care le are deja la dispoziție, astfel că avem de-a face cu un proces de inovație continuu în laboratoarele companiei.

Una dintre aceste novații a fost prezentată succint chiar la CES 2018, unde Samsung a venit cu un televizor mare cât un perete. Denumit inspirat ”The Wall”, televizorul are diagonala ecranului de 370 de centimetri. Televizorul folosește tehnologia MicroLED pentru afișaj.

Tehnologia MicroLED a fost dezvăluită recent de companie și are câteva lucruri în comun cu tehnologia OLED. La fel ca panourile actuale, noile display-uri MicroLED beneficiază de sub-pixeli care își produc propria lumină, eliminând astfel nevoia de o iluminare secundară, din spate. Datorită similitudinilor, tehnologia MicroLED este văzută ca o rivală pentru televizoarele OLED de pe piață.

În mod curios, înainte ca televizoarele MicroLED să ajungă pe piață, Samsung deja a aplicat pentru un brevet de înregistrare a mărcii Micro QLED în Coreea de Sud. Pe 11 ianuarie 2018, compania a făcut două aplicații la Korean Intellectual Property Office. Una dintre aplicații este pentru televizorul 8K QLED pe care l-am văzut deja la CES, însă cealaltă este pentru Micro QLED, o tehnologie nevăzută și neanunțată până acum. Tehnologia MicroLED, anunțată la CES 2018 de Samsung, nu face parte din cele două aplicații.

Nesurprinzător, marca Micro QLED ne face să ne gândim că Samsung ar putea lucra la o nouă generație de televizoare QLED. Firește, aplicația pentru marca înregistrată nu se traduce automat și în noi produse, dar putem spera la tot ce e mai bun din partea companiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: