13 apr. 2017 | 11:26

Telefonul pliabil Samsung Galaxy X ar putea fi un smartphone cu două ecrane

ACTUALITATE
Telefonul pliabil Samsung Galaxy X ar putea fi un smartphone cu două ecrane

Samsung Galaxy X ar putea debuta chiar în 2017, sub forma unui prototip, deschizând astfel drumul către telefoane pliabile.

Telefoanele pliabile vor apărea de-abia în 2019 pe piață, cel mai devreme, dar Samsung ar pregăti un astfel de prototip până la sfârșitul acestui an.

Publicația coreeană The Investor susține că Samsung deja a plasat comenzi pentru aproximativ 2-3000 de dispozitive prototip. Acestea ar fi parte dintr-un nou proiect al companiei, cunoscut ca Project Valley, unde sunt concentrate eforturile de creare a unui dispozitiv pliabil, Samsung Galaxy X.

Prototipul poate fi pliat la 180 de grade și ar avea o pereche de ecrane OLED, conectate cu o serie de balamale pe mijloc. Această informație este crucială, deoarece proiectele unui telefon cu adevărat pliabil folosesc un singur ecran. În schimb, proiectul de acum vorbește despre două ecrane legate, care ar putea împrumuta din designul lui S8, al ecranului fără margini.

Folosirea unui ecran fără margini este destul de importantă, deoarece va fi nevoie de astfel de panouri care să reducă pe cât posibil spațiul dintre cele două ecrane, arată androidcentral.com.

Nu este clar, momentan, dacă aceste câteva mii de Samsung Galaxy X vor ajunge și la vânzare. Dacă asta se întâmplă, însă, e foarte probabil să urmeze modelul Galaxy Round și să fie disponibile doar pentru o piață foarte restrânsă, cum ar fi Coreea de Sud.

Crearea unui telefon pliabil ”adevărat”, care să aibă un singur ecran. este scopul final al Project Valley. Chiar dacă Samsung Galaxy X lansat ca prototip nu ajunge la acest standard, va fi o ocazie importantă pentru companie să-și etaleze performanțele, dar și să obțină feedback, pentru a pregăti o lansare viitoare.