Cum vrea Samsung să te ajute să minezi monede virtuale

Cum vrea Samsung să te ajute să minezi monede virtuale

Minatul de monede virtuale e încă profitabil, iar Samsung are de gând să-ți ofere echipamente care să te ajute să scoți bani din piatră seacă.

Prețurile plăcilor video au luat-o razna de când minerii de monede virtuale s-au gândit să golească rafturile depozitelor. Dacă ”pe vremuri” se cumpărau una, cel mult două plăci video pe cap de gamer, acum se cumpără zeci de plăci pe cap de miner. Pentru că cererea e mai mare decât oferta, prețurile nu fac altceva decât să crească.

Samsung ar putea oferi o soluție din care toată lumea va avea de câștigat. Pe de-o parte, minerii vor putea crea monede virtuale cu ajutorul unui echipament dedicat, iar pe de altă parte, utilizatorii obișnuiți vor putea să-și cumpere plăci video la prețuri normale.

Sud-coreenii au confirmat că lucrează la dezvoltarea unor echipamente hardware dedicate pentru minarea de monede ca Bitcoin sau Ethereum. Un purtător de cuvânt al companiei spune că ”Samsung lucrează la producția de cipuri pentru minat criptomonede. Din păcate, nu putem oferi mai multe detalii cu privire la acest proces”.

Aceste cipuri sunt cunoscute ca ASIC – application-specific integrated circuits. Procesoarele ASIC sunt create special pentru o singură sarcină de calcul și nu pentru mai multe, așa cum se întâmplă cu procesoarele obișnuite din telefoane sau din calculatoare.

Nu e clar ce fel de produse va aduce Samsung pe piață, dar conform informațiilor din presa coreeană, aceștia vor lucra alături de TSMC, o companie taiwaneză. Aceștia din urmă oferă cipuri pentru mai multe companii care minează monede virtuale, inclusiv Bitmain, din China. Această afacere e o sursă de venit bună pentru TSMC, aducând în conturi aproximativ 400 de milioane de dolari, doar în ultimul trimestru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: theverge.com