Samsung Galaxy S10 Plus va fi impresionant, dacă nu ții cont de un detaliu

Samsung Galaxy S10 Plus va fi impresionant, dacă nu ții cont de un detaliu

Samsung Galaxy S10 e, deocamdată, cel mai așteptat telefon pentru 2019. Cel mai curând ar fi anunțat la final de februarie. Până atunci, avem ocazia să dăm peste și mai multe zvonuri.

Ce știm cert despre Samsung Galaxy S10 e că va avea un scanner de amprentă în ecran, cu tehnologie ultrasonică, va avea margini cât mai mici și va folosi cele mai noi procesoare – Qualcomm și Exynos. Mai mult, ecranul va fi imens, iar telefonul va fi aproape fără margini. În loc de crestătura folosită de OnePlus 6T, Huawei sau Apple, Samsung ar recurge la altă schemă.

Samsung Galaxy S10 Plus ar fi telefonul cu două camere de selfie, iar acestea ar fi băgate în ecran una lângă alta, iar modulul ar fi într-unul dintre colțuri, după cum se vede în imaginea de mai jos. Aceasta ar fi o folie de protecție pentru ambele telefoane, atât versiunea clasică, cât și cea Plus.

Samsung Galaxy S10 camere selfie design (2)

Una dintre cele mai așteptate funcționalități de pe Samsung Galaxy S10 va fi însă scanarea amprentelor cu ultrasunete. Astfel, fără să mai fie o zonă clar delimitată a senzorului, acesta ar fi integrat în ecran și nu s-ar baza pe tehnologia deja utilizată în 2018 de companii ca Vivo.

Samsung Galaxy S10 camere selfie design (2)

Qualcomm deja are o astfel de arhitectură și noul procesor e construit pentru așa ceva. Compania numește acest senzor 3D Sonic Sensor. Ar trebui să fie disponibil pe dispozitive încă din prima parte a lui 2019. Așadar, senzorul este lansat la timp pentru a fi integrat în Samsung Galaxy 10.

Samsung Galaxy S10 camere selfie design (2)

Noul 3D Sonic Sensor face lucrurile diferit. Atunci când îți înregistrezi amprenta, este creat un model 3D al acesteia, datorită pulsațiilor sonore trimise către deget. Senzorul e capabil să captureze detalii minore, cum ar fi adâncimea șanțurilor și porii degetului, unici fiecărei persoane. Astfel, cel puțin din punct de vedere teoretic, nu ai putea păcăli senzorul cu o simplă imagine a unei amprente.

Citește și: