Lansarea Samsung Galaxy Note 9, amânată: când ar putea fi prezentat

Lansarea Samsung Galaxy Note 9, amânată: când ar putea fi prezentat

Samsung Galaxy Note 9 este cel mai așteptat telefon din a doua jumătate a anului. Se pare însă că terminalul nu va ajunge pe piață la data estimată inițial.

La fiecare câteva zile, ajung online numeroase zvonuri referitoare la Samsung Galaxy Note 9. Având în vedere precedentele din anii trecuți, cele mai multe dintre ele se vor dovedi a fi adevărate. În mare parte, la ora actuală se știe că designul gadgetului va fi foarte apropiat de modelul lansat în urmă cu aproximativ 9 luni.

Au existat însă mai multe versiuni pentru momentul efectiv al lansării. În mod tradițional, telefoanele din seria Galaxy Note au fost anunțate oficial la începutul lunii septembrie, în aceeași perioadă în care se organizează târgul de tehnologie IFA la Berlin. În 2018, conform primelor estimări, din cauza vânzărilor slabe înregistrate de Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus, Note 9 urma să fie dezvăluit la mijlocul lunii iulie.

Conform publicației Coreene The Bell, smartphone-ul va fi lansat cu două săptămâni mai târziu, din cauza unei schimbări de design de ultim moment. Decizia vine de la vicepreșdintele companiei, Lee Jae-Yong. Din câte se pare, oficialul Samsung a vizitat un magazin din Shenzen și s-a jucat cu cele mai noi creații de la Oppo, Xiaomi și Vivo. În acel set de circumstanțe, a vrut să vadă cum se manipulează și cum se simt în mână telefoanele de top ale concurenței.

În urma acelei experiențe, s-a luat decizia unei modificări substanțiale de construcție. Inițial, lansarea era planificată pentru iulie, acum va avea loc în august. Vicepreședintele Samsung a solicitat micșorarea grosimii sticlei de la Galaxy Note 9 cu 0,5mm.

Proiectul inițial implica utilizarea unei sticle de protecție de 1,5 milimetri. Ca urmare, o scădere de 33% a grosimii ar putea avea mai multe consecințe. Pe de o parte, dacă se va introduce senzorul de amprentă în ecran, o sticlă mai subțire ar putea eficientiza recunoașterea amprentei și ar putea spori claritatea imaginii. Pe de altă parte, s-ar putea reflecta într-un panou mai sensibil la zgârieturi și predispus la crăpături. Adevărul îl vom afla peste câteva luni.