Samsung Galaxy J8 ar putea fi telefonul ieftin care arată scump

Samsung Galaxy J8 ar putea fi telefonul ieftin care arată scump
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Samsung Galaxy J8 ar putea fi un telefon pe care să îl vrei în 2018. Dacă până acum ignorai seria J, s-ar putea ca anul acesta să nu mai fie atât de ușor de trecut cu vederea. Ca design, se apropie cât de cât de Galaxy S.

Odată cu Galaxy A8, Samsung a făcut poate cea mai bună mișcare: a unificat toate modelele sub unul singur și a sincronizat această gamă (la nivel de specificații și design) cu ce oferă Galaxy S. La cum arată din informațiile de până acum, Samsung Galaxy J8 ar putea fi un rezultat al aceleiași strategii. În testele recent apărute online apare cu numele de cod Samsung SM800FN

La cum arată, Samsung Galaxy J8 este un model care nu va fi străin pieței din Europa. Ar putea fi poziționat mai bine ca preț în comparație cu Samsung Galaxy A8 (2018), dar măcar ca design va fi apropiat. Dan Dragomir a detaliat pe ComputerBlog că, pe baza zvonurilor de până acum, Samsung Galaxy A8 ar putea avea un procesor Exynos 7870 cu opt nuclee la 1.6 Ghz, varianta economică și destul de limitată ca putere.

Deși procesorul este construit pe 14 nanometri, o tehnologie deja depășită pentru Samsung care, în 2017, a ajuns la 10 nanometri, modelul acesta este cu 30% mai eficient decât versiunile anterioare. Totodată, pe partea grafică, va fi un plus (desi, probabil, nu-l vei sesiza decât dacă vei compara telefonul cu altele).

La nivel de design și construcție, Samsung Galaxy J8 va fi similar Galaxy A8, cu ecran Infinity Display (format 18,5:9), cu margini subțiri, fără buton Home. Pe spate, cel mai probabil, va fi un scanner de amprentă și o cameră foto. Ca RAM, s-ar putea să fie preferată o versiune de 3 GB, iar stocarea, ei bine, e suficient să speri că va avea slot pentru card microSD. Ca hardware, sigur nu se va apropia de Galaxy A8.

Citește și: