Peste 5.000 de români își vând telefoanele, jocurile și ceasurile pe eBay

Peste 5.000 de români își vând telefoanele, jocurile și ceasurile pe eBay

Internetul nu a făcut posibil doar ca oamenii să comunice unii cu alții, indiferent de locul unde se află pe glob, ci și să facă comerț, iar românilor le place să vândă și să cumpere online.

Peste 5.000 de români au vândut în primele șapte luni din acest an aproape 192.000 de produse prin eBay. Românii sunt mai bișnițari de fel și vând tot felul de obiecte atât pe plan local, vezi aici cele mai ciudate și cele mai scumpe obiecte, dar și internațional. În ultimul an, aproape 130.000 de persoane din România au făcut cumpărături pe eBay.

Pe eBay, cel mai bine vândute produse sunt din categoriile jocuri video şi console, ceasuri şi bijuterii, piese şi accesorii auto, telefoane mobile şi accesorii, fashion, îngrijire personală şi cosmetice. Practic, la fiecare oră se vinde un ceas, iar la fiecare 30 de minute se vinde un articol de îmbrăcăminte sau o pereche de încălțăminte.

Pentru a încuraja comercianții din întreaga lume să vândă pe eBay, compania a dezvoltat un serviciu care face posibilă listarea concomitentă a produselor pe cel puţin opt pieţe, asigură traducerea automată a descrierii produselor listate din limba nativă în cea a ţărilor înregistrate pe platformă, actualizează automat stocul după efectuarea unei vânzări şi oferă suport pentru clienţi în mai multe limbi internaţionale, printre care şi limba română.

Orice comerciant sau persoană fizică îşi poate crea un cont pe eBay pentru a comercializa produse noi sau second-hand. Platforma este cunoscută mai ales pentru licitaţii online, chiar și așa, reprezentanții companiei susțin că 80% dintre produsele vândute pe eBay sunt noi şi 88% dintre acestea au un preţ fix.

La nivel global, eBay a înregistrat venituri de 2,6 miliarde de dolari în trimestrul al doilea din 2018, în creștere cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările totale au crescut cu 10% în aceeași perioadă și au atins 23,6 miliarde de dolari. Numărul cumpărătorilor activi pe platformele eBay a crescut cu 4% în trimestrul al doilea, la 175 de milioane de persoane.

Citește și:
Etichete: