Roboții sexuali vor transforma societatea și sexul indiferent ce crezi tu

Roboții sexuali vor transforma societatea și sexul indiferent ce crezi tu

Roboții sexuali nu mai sunt o surpriză. Urmează valul roboților sexuali masculini și societatea nu știe încă dacă să-i accepte sau să-i distrugă încă de acum.

La CES 2018, în mijlocul autoturismele viitorului, gadgeturile și dispozitivele inovatoare, se afla o bară, ca cea de  striptease, la care dansa lasciv un robot. Mă rog, lasciv e prea mult spus, însă robotul s-a străduit. În orice caz, ceea ce s-a văzut și s-a filmat la CES a ajuns viral pe internet, iar internauții s-au împărțit în două tabere: pro și contra (evident). Așa a apărut și dezbaterea „infiltrării” tehnologiei și în această latură a vieții: sexualitatea.

Neil McArthur, profesor asociat de filosofie la Universitatea din Manitoba, a reunit toate eseurile care se concentrează pe implicațiile etice, sociale și filosofice ale roboților în intimitatea oamenilor. Astfel, profesorul a încercat să explice, pe înțelesul tuturor, beneficiile și dezavantajele pe care roboții sexuali le au asupra noastră.

McArthur a început prin a spune că oamenii care sunt pro tehnologiei în intimitate au o părere greșită despre ceea ce va fi, de fapt. Ei cred că vor avea de-a face cu un robot sexual, care arată ca o ființă umană, cu care s-ar putea plimba prin parc, care va spune lucruri drăguțe, seducătoare și așa mai departe. În mare parte au dreptate, pentru că viitorul arată asta, însă lucrurile nu vor fi atât de profunde.

De cealaltă baricadă se află cei contra roboților sexuali.

McArthur spune că acești oameni țin cont de implicațiile etice și filosofice. Pe de o parte este vorba de îngrijorarea pe care o au oamenii când privesc spre viitor, iar de pe altă parte se gândesc la impactul psihologic. „Vedem o mare îngrijorare cu privire la impactul pe care tehnologia îl are asupra vieții oamenilor. Mulți simt că ori de câte ori avem de-a face cu tehnologia sexuală, dăm piept și cu câteva efecte negative, cea mai importată fiind izolarea socială: oamenii nu vor mai avea nevoie de oameni”, a spus acesta.

Femeile ar putea avea de suferit de pe urma acestor roboți sexuali

Un alt efect negativ se va răsfrânge, indirect, asupra femeilor. Modul în care femeile vor fi portretizate va afecta viziunile societății asupra ce înseamnă sexul frumos. Ceea ce încearcă profesorul să explice este modul în care izolarea socială și dezumanizarea s-ar putea răsfrânge asupra noastră, fără ca măcar să ne dăm seama. Avem de-a face cu obiectificarea femeilor. Există deja câteva versiuni ale roboților sexuali și, deloc surprinzător, toate acestea sunt orientate către bărbați.

Există deja roboți de sex feminin, care au un aspect exagerat pornografic. În plus, o altă problemă este răspunsul pozitiv pe care bărbații îl primesc de la ele atunci când vor să facă sex: mereu este DA. Roboții sexuali vor dori mereu să facă sex cu tine, nu vor avea dureri de cap, zile proaste sau obositoare. Astfel, bărbații își vor creiona o impresie greșită despre femei: că ele sunt întotdeauna disponibile pentru sex.

Există deja mulți oameni care caută roboți sexuali în schimbul „sexului tradițional” și asta pentru că pot face ce vor cu ele. Aici intervine dezumanizarea.

De cealaltă parte este îngrijorarea cu privire la impactul psihologic și ideea că toți acești oameni se vor retrage în subsolurile lor cu tehnologia sexuală și nu vor ieși în lume. Nici acest aspect nu este total greșit, după spusele lui McArthur, mai ales că adolescenții încep să experimenteze și să abordeze acestă latură a vieții de la o vârstă destul de fragedă.

În lume, există destui adolescenți timizi și retrași, care vor găsi în tehnologie o scuză ca să nu mai întâlnească și să cunoască oameni. E drept, aici intervine echilibrul în tot și-n toate. Dacă oamenii sunt conștienți de riscuri și se pot asigura că educația , și așa mai departe, este oferită în mod corespunzător, se pot obține câteva beneficii din această tehnologie.

Ce beneficii ar putea aduce acești roboți sexuali

Ca să explice beneficiile tehnologiei sexuale, McArthur s-a concentrat asupra inegalității, ca cea economică sau educațională. În schimb, oamenii nu vorbesc despre inegalitate atunci când vine vorba de accesul la intimitate și sex. Adică nu e atât de greu să găsești un partener. Mă ro, asta dacă nu te afli în penitenciar, unde nu găsești persoane de sex opus. Pentru mulți, faptul că tehnologia sexuală va fi accesibilă este mai bine decât nimic.

[readmore]

Pe măsură ce aceste tehnologii acaparează piața, vor exista oameni care vor prefera să facă sex prin tehnologie. De exemplu, în China este un bărbat care s-a căsătorit cu un robot sexual.

Ce ar trebui să te preocupe când vine vorba de roboți sexuali

Profesorul a atras atenția asupra unui aspect pe care mass-media nu-l abordează: dacă roboții ne vor ucide. El spune că asta este o preocupare reală, pentru că deja există numeroase jucării sexuale care au fost atacate de hackeri și ăsta ar putea fi doar începutul. În plus, dacă majoritatea roboților ar arăta ca Angelina Jolie sau Brad Pitt sau ca oricare sex simbol, nici asta nu ne va fi benefic, mai ales psihicului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: VOX