Revolut vine în România: transferi bani și cumperi monede ca Bitcoin

Revolut vine în România: transferi bani și cumperi monede ca Bitcoin

Revolut e, pentru o parte din presa europeană, cel mai cool subiect. Serviciul de transfer de bani oferă suport pentru valute și monede virtuale. Acum anunță că vine în România.

Revolut este o alternativă digitală la servicii bancare clasice. Include un card de debit contactless (Visa sau Mastercard), schimb valutar (25 de valute), tranzacționare de criptomonede (trei monede virtuale) și plăți „peer-to-peer”. Compania anunță deschiderea unui birou în România.

Utilizatorii români vor avea posibilitatea să cheltuie și să transfere bani oriunde în lume folosind cursul de schimb valutar interbancar. Fără taxe bancare ascunse, fără comisioane la cursul de schimb și fără stres. Avantajul ar fi viteza, conform companiei. Utilizatorii din România vor putea să deschidă un cont curent în aplicația Revolut în mai puțin de trei minute, să facă transferuri domestice și internaționale gratuite și să cheltuiască bani în străinătate fără comisioane ascunse.

Revolut, compania fintech înființată în Londra care și-a propus să treacă peste granițele fizice, dar și de a elimina taxele bancare ascunse, va deschide biroul din România în mai. Echipa locală va fi formată dintr-un country manager și o echipă de marketing de mici dimensiuni. Aceasta va fi responsabilă de creșterea și dezvoltarea pieței din România, precum și crearea unei revoluții financiar-bancare autohtone.

Revolut are peste 25.000 de utilizatori în România. În 2017 aceștia au cheltuit trei milioane de dolari și au economisit peste 150.000 de dolari (prin Revolut în detrimentul băncilor tradiționale). Și-a propus să depășească cifra de 100.000 de utilizatori în România până la finalul anului.

„În timp ce băncile tradiționale percep un comision de schimb valutar de până la 5%, clienții noștri au posibilitatea să transfere și să cheltuie bani oriunde în lume folosind cursul de schimb valutar real, cel interbancar. Fără taxe și comisioane bancare ascunse! Suntem aici pentru a încheia monopolul băncilor mari care au profitat de clienții lor prea mult timp, cu taxe și comisioane ascunse și tehnologie îndoielnică”, a spus Andrius Biceika, head of country managers, Revolut.

Revolut a fost înființată în 2015, în Londra. A atras până în prezent peste 1,8 milioane de utilizatori și a procesat tranzacții de peste 12 miliarde de dolari. Monedele virtuale suportate sunt: Bitcoin, Litecoin și Ethereum.