Plata prin selfie, lansată oficial de MasterCard în Europa

Plata prin selfie, lansată oficial de MasterCard în Europa

Mania pentru selfie-uri nu va rămâne strict un act de narcisism, pentru că cei de la MasterCard i-au dat o utilitate în ceea ce privește securitatea.

Tehnologia denumită Identity Check Mobile a fost dezvăluită în premieră la Mobile World Congress, un eveniment important care se derulează în fiecare an la Barcelona în luna februarie, și între timp a fost testată în Olanda, SUA și Canada. În februarie, scriam că fuseseră efectuate teste în Statele Unite și Olanda, iar Mastercard a declarat că în jur de 92% dintre participanți preferă noul sistem în locul parolelor. Unii susțin că sistemul va contribui la reducerea tranzacțiilor frauduloase, însă există voci care contrazic aceste afirmații.

În cazul în care cineva se îndoiește de siguranța noului sistem bazat pe selfie-uri,Mastercard a introdus și condiția ca utilizatorul să clipească înainte de autentificare. În acest fel, un infractor nu se va putea folosi de o poză a victimei.”Mastercard Identity Check Mobile elimină necesitatea ca un deținător de card să țină minte parole…În schimb, deținătorul unui card își poate valida identitatea prin utilizarea unui scaner de amprente pe smartphone sau via o tehnologie de recunoaștere facială printr-un selfie”, precizează grupul american într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

În cazul plăților online, procedura va rămâne aceeași, iar plata prin selfie sau amprentă va fi utilizată în momentul în care sunt necesare mai multe informații. Mastercard susține că aceasta este și o modalitate prin care pot fi evitate parolele slabe setate de unii utilizatori (precum 123456), care pot fi sparte foarte ușor. De asemenea, scanările oferite și selfie-urile nu vor fi transmise într-o formă în care să poată fi interceptate de infractori. Țările europene în care această tehnologie este disponibilă de acum sunt Austria, Belgia, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Olanda, Norvegia, Spania și Suedia.

Valoarea globală a plăților prin intermediul dispozitivelor mobile sau purtabile ar urma să ajungă la 95 miliarde de dolari în 2018, de la 35 miliarde de dolari anul trecut, potrivit firmei de cercetare de piață Juniper Research.

Citește și: