După ce Franța s-a supărat pe Uber, Renault lansează un serviciu similar

După ce Franța s-a supărat pe Uber, Renault lansează un serviciu similar

Uber a stârnit în Paris proteste destul de agresive ale taximetriștilor. Dar au trecut ani și lumea a uitat, iar acum Renault vrea să aibă un serviciu similar. Diferența: va avea doar mașini electrice.

Dacă îți mai amintești, Parisul a cam respins ideea serviciului de transportare urbană Uber, deși era necesară. Totuși, situația se schimbă când inițiativa vine de la un gigant auto autohton.

Grupul Renault a început o colaborare cu ADA, o firmă subsidiară Grupului Rousselet, lider pe piața pariziană a închirierilor de mașini și care are peste 100 de sedii pe tot cuprinsul Parisului.

Motivul? Cele două companii vor să ofere francezilor cel mai bun și mai ecologic serviciu de car-sharing. Pentru a realiza acest lucru, vor intra în scenă mașini electrice produse exclusiv de Renault Franța.

Începând cu septembrie, 100 Renault Zoe și 20 Renault Twizy (acel vehicul ciudățel, cu un singur loc) vor fi disponibile în districtele 21 și 22 din Paris, precum și în departamentele Clichy și Hauts-de-Seine. În prima fază, mașinile electrice vor fi disponibile mai mult pentru testare.

Prin feedback-ul primit de la clienți, Renault și ADA vor ști cum să-și îmbunătățească serviciile.

Înțelegerea dintre cele două companii presupune angajamentul companiei de a furniza mașinile electrice necesare, precum și asigurarea mentenanței și reparației lor. ADA va contribui prin expertiza sa în crearea unei aplicații eficiente prin care clienții să poată comanda mai ușor un vehicul care să le asigure deplasarea spre destinația dorită.

Pentru reprezentanța Renault din Franța, acest proiect va fi un bun prilej de a-și dezvolta gama de mașini electrice. Zoe și Twizy sunt două modele care ar face minuni în traficul urban din București. O experiență de utilizare a modelului Zoe poți citi pe PLAYTECH.

Citește și: