Cele mai tari subiecte de pe internet care să te țină treaz noaptea

Cele mai tari subiecte de pe internet care să te țină treaz noaptea

Reddit, fie că l-ai descoperit la începuturile sale sau mai recent, are puterea de a te ține treaz toată noaptea dacă găsești subreddit-urile potrivite.

Cei de la Ranker au realizat o listă cu cele mai bizare subreddit-uri, unde poveștile reale și ficțiunea se împletesc periculos, până în punctul în care începi să te întrebi ce este de fapt real și ce nu.

r/ScaredSh*tless

Acest subreddit este destul de la obiect – își propune să te sperie și reușește (de cele mai multe ori). Se axează mult pe imagini, gif-uri și videoclipuri horror, dar găsești și povești – unele reale, unele fictive – care îți vor ridica părul pe ceafă.

O postare populară este cea a utilizatorului bcgraham și o găsești aici. Sună cam așa:

Am primit un mesaj de la un număr pe care nu l-am recunoscut, care spunea «hahaha», alături de un link. Am apăsat pe link, s-a deschis în Safari, și mi-a cerut să îmi folosească locația. Am acceptat. Pagina era goală.

Două ore mai târziu, am văzut lumină sau ceva de afară. M-am întors, nimic, nu m-am gândit la prea multe.

Am pus lucrurile cap la cap a doua zi. M-am întors pe site: acum era o imagine cu mine de la spate, uitându-mă la TV, cu o reflecție luminoasă în mijloc. M-am întors la acel mesaj, dar era dispărut, șters. Totuși, cea mai recentă fotografie făcută cu telefonul meu era un video, făcut după 3 dimineața. Dormeam de mult timp. Factura mea online a confirmat că un text multimedia fusese trimis către acel număr pe care nu l-am recunoscut. Videoclipul era un tur al casei mele, arătând ușa din față, ușa din spate glisându-se, și ferestre mari, inclusiv un close-up cu încuietoarea celei mai mari ferestre. Cheia casei mele dispăruse de la breloc când m-am uitat mai tâziu.

r/LetsNotMeet

Subreddit-ul de față întrunește mai multe povești care presupun întâlniri bizare cu oameni complet necunoscuți.

Una din postările cele mai bizare vine de la o fostă utilizatoare Reddit:

Conduceam spre casă la 2 dimineața. Sunt asistentă și locuiesc într-un oraș mic. Drumurile erau complet pustii și era o noapte înghețată. […] Conduceam pe o strată rezidențială la un colț de casa mea și am văzut un bărbat întins pe șosea, cu fața în jos […].

Primul meu gând a fost „Minunat, trebuie să îl ajut pe tipul ăsta” […]. În timp ce încetineam mașina, am realizat brusc ce mișcare idioată a fost. Sunt o femeie de 45 de kilograme și nu am arme la mine. Am crezut că trebuie să fac ceva să îl ajut pe tip, așa că am sunat la 911 în timp ce treceam pe lângă el și m-am oprit la capătul străzii. În timp ce așteptam la semafor, am explicat dispeceratului că un om care ar putea nevoie de ajutor se află pe șosea.

Deodată am auzit un BANG BANG puternic în fereastra de lângă mine, din partea șoferului. Un bărbat lovea în fereastră și trăgea de mânerul de la ușă. M-am uitat în oglinda retrovizoare și am văzut că nu era niciun bărbat întins pe șosea […]. [Persoana de la dispecerat] mi-a spus să continui să conduc [deși ajunsesem lângă casa mea]. După câteva minute, m-am calmat, și persoana de la dispecerat mi-a spus să mă întorc. M-am oprit în apropierea casei mele și am rămas în mașină […].

În timp ce îmi strângeam lucrurile, am scanat încă o dată zona, și am văzut bărbatul. Se plimba cu alți doi bărbați. M-am ghemuit jos în mașină, până s-au îndepărtat, și am fugit în casa mea.

Nu știu dacă avea intenții rele, dar mă sperie îngrozitor că nu era singur.

r/ScaryShortStories

Dacă vrei să citești povești scurte, probabil neadevărate, dar terifiante, acesta este subredditul perfect pentru tine.

O postare simplă și bizară vine de la utilizatorul Lynxx:

Noaptea trecută un prieten m-a scos din casă pentru a prinde spectacolul de deschidere din seara muzicală a unui bar local. După câteva băuturi am realizat că nu am telefonul în buzunar. Am verificat masa unde stăteam, la bar, la baie și după ce nu l-am găsit, am folosit telefonul prietenului meu pentru a mă suna.

După ce a sunat de două ori, cineva a răspuns, a scos un sunet jos, aspru, ca de gargară, și a închis. Nu au mai răspuns a doua oară. Într-un final m-am dat bătut și m-am dus acasă.

Mi-am găsit telefonul pe noptieră, exact unde l-am lăsat.

r/GlitchInTheMatrix

Dacă te numeri printre oamenii care sunt convinși că trăim într-o simulare ca în „Matrix”, atunci îți va plăcea acest subreddit.

O poveste cu succes de pe acest subreddit a prezentat-o utilizatorul sixdogsofmine:

Am avut un vis foarte realist despre un prieten de-al meu când aveam amândoi 19 ani. În vis, el murise. Stăteam lângă un zid de cărămizi și îmi spunea că uneori timpul nostru se termină și să profit cât mai mult de el și alte sfaturi. M-am trezit dimineața următoare și eram așa speriat că l-am sunat și i-am povestit. A râs și a spus «Asta ar fi nașpa», dar m-a reasigurat că e bine și că nu pleacă nicăieri.

Două zile mai târziu, am primit un telefon de la părinții lui, spunându-mi că a murit brusc în somn. Ultima oară când am vorbit a fost atunci când l-am sunat să îi spun de visul meu.

r/SweatyPalms

Subreddit-ul acesta se bazează mult pe gif-uro și videoclipuri care îți fac la propriu palmele să transpire. Practic, îți arată scurte secvențe care se puteau termina foarte prost. Niciunul din aceste secvențe nu se termină prost, dar mereu te țin cu sufletul la gură.

Un gif reprezentativ pentru acest subreddit este cel de mai jos, de la utilizatorul tforpotato:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ranker
Etichete: