16 apr. 2018 | 18:00

Cea mai nouă provocare virală pe net nu-i atât de stupidă pe cât pare

ACTUALITATE
Cea mai nouă provocare virală pe net nu-i atât de stupidă pe cât pare

Cea mai nouă provocare a internetuluiLemon Face Challenge, este simplă, inofensivă și chiar are o cauză nobilă în spate despre care nu strică să știi.

Acum patru ani, aveam Ice Bucket Challenge, care voia să îi atenționeze pe oameni cu privire la scleroza laterală amiotrofică. Pe atunci, nu toată lumea înțelegea că scopul provocării nu era pur și simplu să îți torni apă înghețată în cap. De fapt, oamenii aveau de ales între a-și turna apă înghețată în cap sau a face o donație pentru bolnavii de scleroză.

Cumva, mulți preferau prima opțiune. Totuși, provocarea a strâns donații în valoare de 115 milioane de dolari pentru bolnavii de scleroză.

Lemon Face Challenge este acum cea mai nouă provocare a internetului. Implică să mănânci felii întregi de lămâie și să îți faci poze când le mănânci, pe care să le postezi ulterior online. Scopul este de a strânge fonduri pentru a combate gliomele pontine intrinseci difuze – o formă de cancer terminal în trunchiul cerebral, care afectează în mod special copiii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani.

Provocarea a început de la o fetiță de 11 ani, Aubreigh Nicholas, care a fost diagnosticată cu gliome pontine intrinseci difuze în septembrie. Fundația ei, Aubreigh’s Army, a strâns peste 41.000 de dolari, multe ajutoare venind din lumea sportului.

[readmore]

Antrenorul de fotbal de la University of Alabama, Nick Saban, a dat curs provocării, pentru a-i arăta lui Aubreigh sprijinul lui.

Saban a servit drept sursă de inspirație pentru echipa de baseball Los Angeles Dodgers. Jucătorii au mâncat și ei lămâi și au dat provocarea mai departe către rivalii lor, Arizona Diamondbacks.

Să sperăm că această provocare va prinde cel puțin la fel de bine precum altele dinaintea ei, care nu aveau vreun scop în spate și erau pur și simplu stupide – câteva exemple ar fi Hot Water Challenge, Cinnamon Challenge și Kylie Lip Challenge.