Cum a ajuns Ghost Recon material de propagandă militară pentru Rusia

Cum a ajuns Ghost Recon material de propagandă militară pentru Rusia

Rusia pregătește soldatul viitorului. Vicepremierul s-a lăudat pe internet cu el, doar că e doar o mostră de propagandă prost direcționată.

„La invitația mea, un grup de deputați din Duma (camera inferioară din Parlamentul Rusiei – n.r.) au vizitat Fundația pentru Cercetări Avansate și s-a familiarizat cu rezultatele muncii în domeniul roboticii, științei materialelor și tehnologiilor informaționale”, a declarat Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei, pe Twitter. Doar că a ales să se laude cu niște poze cel puțin inutile.

Una dintre ele a atras atenția, cea care ar prezenta conceptul pentru soldatul viitorului. Acesta ar fi echipat cu un echipament de 45.000 de dolari, care cântărește 26 de kilograme și ar avea o armă de asalt AK-12, cu lansator de grenade. Ar avea și ochelari cu vedere în infraroșu, armură inteligentă și conexiune la satelit. Direct din filmele SF în viitoarele teatre de război, ai putea spune. Doar că poza trimite spre seria de jocuri video Ghost Recon.

Ba chiar pe Twitter a fost luat la mișto Rogozin, cu o comparație simplă între ce a creat Ubisoft și ce a promovat el.

Realitatea e că nu se aștepta nimeni să prezinte fix proiectele pe care Rusia le dezvoltă. E, până la urmă, un secret. Doar că a fost o încercare de propagandă care a eșuat încă dinainte de-a prinde. Totodată, se prea poate ca jocurile video să fi împins pretențiile pentru un soldat al viitorului mult prea sus. Dacă nu livrezi, ca stat, suficient de sus, atunci dezamăgești.

[readmore]

Echipamentul viitorului pentru soldații care pleacă la război e dezvoltat de Rostec în colaborare cu Sagem din Franța. Până va deveni realitate, îți poți aduce aminte că Rusia a mai încercat să se laude că are o putere militară peste măsură, care poate distruge chiar și sateliți. Măcar are stațiile de metrou la care noi doar visăm.

Citește și:
Sursa: Newsweek