Avion prăbușit în Rusia: avea 71 de pasageri la bord

Avion prăbușit în Rusia: avea 71 de pasageri la bord
14:59 11.02.2018

Un avion Antonov An-148 a decolat din Moscova și a dispărut la scurtă vreme după acest moment. Ancheta e în desfășurare în elucidarea accidentului.

Un avion Antonov An-148, operat de compania Saratov Airlines, a decolat din Moscova cu 65 de pasageri și șase membri ai echipajului. Acesta a fost dispărut de pe radar la scurt timp după decolarea de la aeroportul din Domodedovo. Din primele informații comunicate presei, avionul s-a prăbușit în afara satului Argunovo din regiunea Moscovei.

Echipajul și pasagerii de la bordul avionului nu au avut nicio șansă de supraviețuire. Ministerul de Urgențe din Rusia a declarat că verifică rapoartele potrivit cărora An-148 s-a prăbușit în afara Moscovei și va furniza mai multe detalii când le va avea.

Avionul prăbușit în Rusia a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova și se îndrepta spre Orsk. Orașul e situat aproape de granița dintre Rusia și Kazahstan.

Un accident aviatic a șocat Rusia și în noiembrie 2017. Atunci, șase persoane şi-au pierdut viaţa. Avionul respectiv, un Let L-410 Turbolet, s-a prăbuşit la aterizarea pe un aeroport din regiunea Habarovsk. Singurul supravieţuitor al accidentului aviatic a fost un copil de trei ani. La bordul avionului erau şapte persoane: cinci pasageri şi doi piloţi.

Vestea despre avionul prăbușit în Rusia vin la aproximativ o lună după ce a fost prezentat un bilanț pozitiv despre industria aviatică din 2017. Conform acestui raport, anul precedent a fost cel mai sigur în ceea ce privește zborul cu avionul. Anul 2018 se anunță însă mai tulbure și nici România n-a fost ferită de incidente.

Pe 9 februarie, pe Aeroportul Otopeni, piloţii unui avion al companiei Ryanair care a decolat spre Dublin au cerut ca aeronava să revină pe aeroport. În timpul manevrelor de decolare, avionul a lovit pista cu coada. Aeronava avea la bord 173 de pasageri. A aterizat în condiții de siguranță. Zborul a fost reluat după verificările de siguranță.

În cazul incidentului de pe aeroportul din România, angajații responsabili de siguranța zborului au verificat pista și au declarat că n-au găsit urmele vreunei probleme.

Știrea va fi actualizată cu informații noi…

loading...