24 oct. 2018 | 07:33

Primul telefon din lume cu 10 GB RAM a fost lansat de Xiaomi: Black Shark Helo

ACTUALITATE
Primul telefon din lume cu 10 GB RAM a fost lansat de Xiaomi: Black Shark Helo

Conform speculațiilor din ultimele săptămâni, Xiaomi a lansat primul telefon din lume cu 10 GB RAM. Această cantitate absurdă nu a ”poposit” însă pe lista specificațiilor lui Xiaomi Mi Mix 3, cum ne așteptam. În schimb, este vorba de noul smartphone de gaming Xiaomi Black Shark Helo.

Piața telefoanelor pentru gaming a devenit semnificativ mai interesantă peste noapte. Xiaomi a dezvăluit primul telefon cu 10 GB RAM destinat plăcutei activități. Deși numărul jocurilor pretențioase pentru mobile a crescut semnificativ în ultimele luni, în continuare, este foarte dificil să justifici utilitatea respectivei valori.

În orice caz, pentru că vorbim de Xiaomi, terminalul este unul atrăgător, iar prețul este unul competitiv. Xiaomi Black Shark Helo este construit în jurul unui panou AMOLED de 6,01 inci cu o rezoluție Full HD+ egală cu 2160 x 1080 pixeli. Nu are o crestătură în partea de hslo, la fel ca prima generație de Black Shark. Rata de reîmprospătare a ecranului este de 60 Hz, mai mică decât la ASUS ROG Phone sau Razer Phone 2.

În privința creierului întregii afaceri, în mod previzibil, discutăm de un Snapdragon 845 cu 6 sau 8GB RAM, în funcție de buget. Dacă optezi pentru una dintre acele variante, primești 128GB de memorie internă. Apogeul este însă reprezentat de o configurație cu 10GB RAM și 256 de spațiu de stocare. Nu pare să includă un slot pentru carduri microSD.

La capitolul abilități de captură, are pe spate o combinație între un senzor de 12 și unul de 20 de megpaixeli. Senzorul frontal are 20 de megapixeli cu f/2.2. Acumulatorul este de 4000 mAh și suportă încărcare rapidă prin intermediul tehnologiei Quick Charge 3.0 de la Qualcomm. Sistemul de operare preinstalat este Android 8.1 Oreo mascat de interfața proprietară Xiaomi MIUI 10.

Pentru ca experiența de gaming să fie una cât se poate de specială, smartphone-ul se livrează cu un controller analog pe care îl poți atașa versiunii standard. În cazul modelului cu 10GB RAM, primești două stickuri analog pentru fiecare parte. Un switch hardware activează modul de gaming.

Xiaomi Black Shark Helo are un preț de achiziție de 460 de dolari pentru modelul cu 6 GB și sare până la 505 dolari pentru opțiunea cu 8 GB RAM. Prețul sau detaliile de disponibilitate pentru versiunea cu 10 GB RAM și 256 GB de spațiu nu se cunosc la această oră.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele