Acordarea premiului Oscar pentru cel mai popular film se va amâna

Acordarea premiului Oscar pentru cel mai popular film se va amâna
19:25 07.09.2018

În august, Academia Americană de Film anunța o nouă categorie de premii – mai exact, „cel mai bun film popular”, care ar fi oferit o șansă filmelor de tip blockbuster să câștige și la alte categorii în afară de „cele mai bune efecte speciale” și „cea mai bună coloană sonoră”. Acum însă, membrii săi s-au răzgândit.

Când adiția noii categorii a fost anunțată, oamenii nu au fost prea fericiți. Faptul că nu existau niște prevederi care să arate după ce criterii vor fi aleși câștigătorii nu a ajutat. Automat, lumea a început să își pună întrebări: va fi filmul ales de public? Va fi ales în funcție de veniturile încasate la box office? Va rămâne un proces enigmatic și interpretabil?

Academia nu va mai oferi premiul în 2019, la cea de-a nouăzeci și una ediție a Premiilor Oscar, și va amâna adiția acestei noi categorii pentru o dată ulterioară. Reacțiile negative ale oamenilor în fața acestei noi categorii au avut, cel mai probabil, un rol în luarea acestei decizii. „A fost o gamă mare de reacții cu privire la introducerea unui nou premiu, iar noi recunoaștem necesitatea de a avea mai multe discuții cu membrii noștri”, a explicat CEO-ul Academiei, Dawn Hudson.

„Am făcut schimbări la Oscaruri pe parcursul anilor – inclusiv anul acesta – și vom continua să evoluăm, respectând în același timp moștenirea incredibilă a ultimilor 90 de ani”.

Hudson a explicat că premiul pentru cel mai popular film ar fi fost o tentativă de a ajuta Oscarurile să țină pasul cu vremurile actuale. La urma urmei, premiile Academiei au fost adeseori criticate pentru elitismul excesiv. Popularitatea Oscarurilor a scăzut încet-încet în ultimii ani – iar în 2018 a avut mai puțini telespectatori ca oricând. Introducerea categoriei „cel mai popular film” a părut un ultim strigăt de ajutor. Când și în ce context va fi oferit acest premiu nu știm, dar abia așteptăm să aflăm.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Mashable
Etichete: