Mașina electrică de la Porsche va fi mai accesibilă decât se credea inițial

Mașina electrică de la Porsche va fi mai accesibilă decât se credea inițial

Tot mai multe companii din industria auto și-au anunțat intrarea în domeniul mașinilor electrice, dar cei mai mulți visează la Porsche Mission E.

Porsche lucrează de câțiva ani la o mașină electrică cu numele de Porsche Mission E. Respectivul bolid are un design atrăgător în patru uși, cu o forță brută remarcabilă și o autonomie peste medie. Acesta s-ar putea să fie cel mai serios concurent pentru Tesla Model X și Model S produs în masă. Nu se aștepta nimeni însă ca prețul său de achiziție să fie comparabil cu cel al mașinilor realizate în Statele Unite ale Americii.

În procesul de cercetare și dezvoltare al Porsche Mission E, nu s-au cunoscut foate multe detalii tehnice despre mașina de top. Nu știam decât că ar trebui să ajungă pe piață în 2019, dacă nu cumva mai are parte de vreo întârziere.

Noi detalii despre viitorul Porsche electric au fost publicate de curând în publicația Automobile. Din câte se pare, Mission E va fi oferită doritorilor în mai multe variante de motorizare cu baterii de capacități diferite. Tesla a aplicat o rețetă similară de comercializare pentru Model S.

Doritorii de Porsche Mission E în patru uși îl vor putea achiziționa cu o baterie de 300 kW și 402 cai putere, 400 kW și 536 cai putere sau 500 kW și 670 cai putere. Toate cele patru variante vin cu tracțiune integrală. Transmisiunea va fi în două trepte, iar bolidul va avea nevoie de doar 3,5 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 Kmph. Viteza maximă va fi de 250 kilometri pe oră, în timp ce autonomia va fi de aproximativ 482 de kilometri per încărcare. Prețul pentru cea mai ieftină variantă se vehiculează a fi de 75.000 de dolari.

În privința designului, mașina s-ar putea să mai sufere mici modificări până când va ajunge în reprezențanțele companiei, dar aspectul general ar trebui să fie destul de apropiat de cel din imaginea de mai sus. Rămâne doar să vedem dacă doritorii vor putea pune mâna pe ea anul viitor sau vor fi nevoiți să aștepte până în 2020.

Citește și: