VIDEO Porsche a doborât cel mai important record de la Nürburgring

Cel mai important record de pe circuitul Nürburgring, despre care se credea că nu va mai fi depășit vreodată, tocmai a fost doborât de către cei de la Porsche.

După ce Volkswagen a luat coroana la Pikes Peak, a venit rândul celor de la Porsche să se poată mândri cu un nou record mondial pe circuit. E vorba de Nürburgring Nordschleife, varianta de circuit de 20,8 kilometri, pe parcursul căruia Timo Bernhard a reușit să conducă un Porsche 919 Evo spre un nou record.

Până acum, cel mai rapid om de pe acest circuit a fost Stefan Bellof, al cărui record datează din 1983. În calificările de la cursa de 1.000 de kilometri de la Nürburgring, acesta a reușit să dea o tură de traseu în doar 6:11.13 minute, la volanul unui Porsche 956. După ce s-a deschis varianta GP a traseului, în 1984, circuitul vechi nu a mai găzduit curse de anvergură.

După trei victorii cu 919 Hybrid la Le Mans, Porsche a decis să retragă aceste mașini, dar nu le-a dus într-un muzeu, ci pe circuit, ca să vadă cât de mult pot fi împinse la limită. Mașina de record are 720 de cai-putere pe motorul V4 cu turbocompresor, iar sistemul hibrid e și el cu 10% mai puternic, având 440 de cai-putere. Și aerodinamica mașinii a fost îmbunătățită, alături de suspensie și de anvelope, printre altele.

Viteza maximă pe care Bernhard a atins-o pe circuit a fost de 367 de kilometri pe oră, iar timpul pe care l-a obținut este mai mult decât impresionant: 5:19.55 minute. Timpul său e cu aproape un minut mai rapid decât timpul obținut de Bellof în 1983. Cel mai probabil, actualul record pe care l-a obținut Porsche nu va mai fi depășit în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat, astfel că Porsche își poate asigura un loc în cărțile de istorie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: