02 iul. 2018 | 11:20

VIDEO Porsche a doborât cel mai important record de la Nürburgring

VIDEO ACTUALITATE

Cel mai important record de pe circuitul Nürburgring, despre care se credea că nu va mai fi depășit vreodată, tocmai a fost doborât de către cei de la Porsche.

După ce Volkswagen a luat coroana la Pikes Peak, a venit rândul celor de la Porsche să se poată mândri cu un nou record mondial pe circuit. E vorba de Nürburgring Nordschleife, varianta de circuit de 20,8 kilometri, pe parcursul căruia Timo Bernhard a reușit să conducă un Porsche 919 Evo spre un nou record.

Până acum, cel mai rapid om de pe acest circuit a fost Stefan Bellof, al cărui record datează din 1983. În calificările de la cursa de 1.000 de kilometri de la Nürburgring, acesta a reușit să dea o tură de traseu în doar 6:11.13 minute, la volanul unui Porsche 956. După ce s-a deschis varianta GP a traseului, în 1984, circuitul vechi nu a mai găzduit curse de anvergură.

După trei victorii cu 919 Hybrid la Le Mans, Porsche a decis să retragă aceste mașini, dar nu le-a dus într-un muzeu, ci pe circuit, ca să vadă cât de mult pot fi împinse la limită. Mașina de record are 720 de cai-putere pe motorul V4 cu turbocompresor, iar sistemul hibrid e și el cu 10% mai puternic, având 440 de cai-putere. Și aerodinamica mașinii a fost îmbunătățită, alături de suspensie și de anvelope, printre altele.

Viteza maximă pe care Bernhard a atins-o pe circuit a fost de 367 de kilometri pe oră, iar timpul pe care l-a obținut este mai mult decât impresionant: 5:19.55 minute. Timpul său e cu aproape un minut mai rapid decât timpul obținut de Bellof în 1983. Cel mai probabil, actualul record pe care l-a obținut Porsche nu va mai fi depășit în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat, astfel că Porsche își poate asigura un loc în cărțile de istorie.