Noile modele Porsche Panamera vor fi lansate oficial la Los Angeles

Germanii de la Porsche vor lansa în mod oficial trei noi modele Panamera la Salonul Auto de la Los Angeles.

Porsche va prezenta, la Salonul Auto de la Los Angeles, limuzina sport de lux cu un nou motor V6 turbo pe benzină, de 330 CP, împreună cu o versiune Executive, disponibilă ca versiune nouă de caroserie. Noul motor V6 turbo este un entry-level, care generează o putere cu 20 CP mai mare decât motorul analog din generația anterioară Panamera și consumă cu până la 1 l/ 100 km mai puțin, fiind complet reconstruit. Este combinat cu tracțiune spate la modelul Panamera, cu tracțiune integrală la modelul Panamera 4 și cu un ampatament alungit la Panamera 4 Executive.

De cealaltă parte, modelele Executive, cu ampatamentul lor alungit cu 150 mm, extind oferta de caroserii și echipamente la limita superioară a liniei. Conceput ca o limuzină cu șofer, modelul este disponibil cu tracțiune integrală în versiunile Panamera 4 Executive (330 CP), Panamera 4 E-Hybrid Executive (462 CP), Panamera 4S Executive (440 CP) și Panamera Turbo Executive (550 CP).

Desigur, noile versiuni Porsche Panamera Executive sunt echipate cu o serie de dotări exclusiviste. Dotările standard sunt suplimentate cu un plafon panoramic de mari dimensiuni, scaune confort încălzite, cu mai multe moduri de reglare electrică, atât în față, cât și în spate și suspensie reglabilă pneumatică cu PASM (Porsche Active Suspension Management).

Din câte se pare, echipamentul standard de la Panamera 4S Executive și Panamera Turbo Executive ar fi mai complex: printre altele, cele două modele beneficiază de direcție punte spate și de închidere silențioasă a ușilor. Fiind cel mai puternic model din gamă, Panamera Turbo Executive este echipat, în variantă standard, cu dotări precum control al climei cu patru zone, faruri principale cu LED, inclusiv Porsche Dynamic Light System (PDLS) și iluminare ambientală.

Opțional, toate modelele Porsche Panamera Executive sunt disponibile cu o consolă centrală pentru locurile din spate, care poate fi echipată cu două mese pliabile integrate și o conexiune de antenă pentru încă un smartphone, în funcție de piață.

În ceea ce privește noua linie de modele, cea de-a doua generație Panamera a fost lansată în vara anului 2016. Cele patru modele cu tracțiune integrală Panamera 4S, Panamera 4S Diesel (422 CP), Panamera 4 E-Hybrid și Panamera Turbo sunt deja disponibile pe piață. Prin adăugarea noilor versiuni de 330 CP și a modelelor Executive, gama Porsche Panamera cuprinde, acum, zece modele diferite, cu motoare între 330 și 550 CP.

Citește și:
Etichete: