Porsche are soluția pentru încărcarea rapidă a mașinilor electrice

Porsche are soluția pentru încărcarea rapidă a mașinilor electrice

O nouă stație modulară de încărcare a mașinilor electrice ar putea fi extrem de utilă pentru încărcarea rapidă și chiar a mai multor vehicule simultan.

Porsche a creat ”pit stopul electric”, un sistem de încărcare creat din blocuri modulare, care se poate adapta rapid la infrastructura existentă, la constrângerile de spațiu sau la numărul de mașini care ar trebui încărcate.

Sistemele actuale, conform celor de la Porsche, sunt ciudate atât estetic, cât și ingineresc. Fiecare cutie de încărcare conține toate componentele: transformator, izolator galvanic, sisteme electronice, de răcire și de conectivitate; asta face ca sistemele să fie scumpe și inestetice.

Porsche are o altă idee, a cutiilor FlexBox. Fiecare are dimensiuni de 120 x 120 x 130 cm și poate conține componentele hardware necesare, urmând ca apoi să se conecteze la mai mulți stâlpi de încărcare.

Rezultatul e un sistem modular, compus din câteva cutii care pot fi instalate împreună. PowerBox poate converti curentul alternativ în curent direct, iar CoolingBox poate oferi răcire pentru celelalte componente.

Există și sisteme pentru spații mai mici. ComboBox reunește cele două cutii anterior amintite într-una singură. Un ChargeBox reușește să treacă de limitările sursei de energie care alimentează stația de încărcare.

Porsche are două modele, unul cu o baterie de 70 kWh și o stație de încărcare de 160 kW, alături de unul cu o baterie de 140 kWh și două stații de încărcare de 160 kW fiecare.

Și priza încărcare este mult mai elegantă. Stâlpii sunt minimaliști, cu ecrane de 10 inci și cu un cablu compatibil cu mai multe porturi de încărcare.

Cu siguranță, infrastructura rămâne, în continuare, cea mai mare problemă pentru mașinile electrice, iar producătorii de mașini electrice ar trebui să colaboreze și să găsească soluții comune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: