Acest Porsche reconstruit te va face să uiți de Ferrari sau Bugatti

Acest Porsche reconstruit te va face să uiți de Ferrari sau Bugatti

Porsche creează unele dintre cele mai frumoase mașini din lume. Vechi sau nou, toate modelele par să aibă ceva special. Dar acest Porsche reinventat te va face să uiți de orice alt bolid de lux al prezentului.

Porsche, indiferent de model, este marca aceea care nu a umblat prea mult la design de foarte multe decenii și bine a făcut. Nu trebuie să fii expert sau pasionat de mașini, oricine recunoaște un Porsche atunci când vede pe stradă și aproape oricine se uită lung după el. Iubitorii de mașini sport știu despre ce vorbesc.

Îți mai amintești de un Porsche 911 apărut în 1993? Chiar așa s-a și numit: Porsche 993 911 Turbo, un vehicul de viteză cum rar întâlnești, care a fermecat mulți șoferi la acea vreme și la care mulți încă se mai gândesc cu dor ca la prima dragoste.

Porsche n-a renunțat la unul dintre modelele de top, 911, ba chiar valoarea acestuia a crescut vertiginos, fie datorită performanțelor tehnice, fie datorită faptului că este și una dintre cele mai iubite mașini de lux.

Ia atunci un model vechi din 1993 și convertește-l într-unul adaptat vremurilor noastre. Compania Gunther Werks a recreat un astfel de model și a rezultat o mașină fantastică, ce poate rivaliza cu cele mai tari super-mașini ale momentului.

Noul model a fost denumit Porsche 400R, este roșu, personalizat inclusiv la panoul de bord, căruia i s-a păstrat alura clasică, dar a primit o structură complet nouă, modernă. De aceea pare de nerecunoscut până în momentul în care îi privești spatele. Grila aceea de stop superbă, continuă, i-a conferit modelului o caracteristică aparte, la care cei de la Porsche au revenit, mai nou, pentru ultimele modele.

Atunci când îl văd, cunoscătorii mașinilor Porsche au impresia că este vorba de noua variantă a lui 993 911, dar nu e chiar așa. Reinventarea modelului a început ca un proiect idealist, dar a dus la un rezultat cu care acum oricine ar vrea să mândrească.

[readmore]

Întreaga caroserie metalică, grea, a fost înlocuită cu fibră de carbon, pentru a scădea greutatea vehicului și a-i spori accelerația și viteza. Caroseria lui Porsche 400R prezintă inserțiile și designul modelelor moderne actuale, ceea ce face din 400R o versiune mai „tânără” a vechiului bolid din 1993.

Schimbări au fost făcute și pe parte tehnică, la motorizare și suspensii.

Citește și:
Sursa: Top Gear