Amenințarea supremă pentru oameni este poluarea

Amenințarea supremă pentru oameni este poluarea

Știam deja că poluarea este o problemă reală, dar un studiu arată că este cea mai mare amenințare care plutește asupra noastră în momentul de față.

Aerul poluat este un ucigaș invizibil. The World Health Organization (WHO) este de părere că anual avem de a face cu șapte milioane de morți premature din cauza poluării aerului. În SUA, mor între 7.500 și 52.000 de oameni din pricina expunerii la particulele mici emise de centralele electrice. Potrivit Environmental Performance Index (EPI), poluarea aerului este cea mai mare amenințare la adresa sănătății.

Raportul care arată acest lucru a fost realizat de cercetători de la Universitățile Yale și Columbia în colaborare cu World Economic Forum. În el se regăsește și un top cu 180 de țări ordonate după 24 de indicatori care se referă la normele de mediu și de protecție a ecosistemului. În vârful listei, la loc de onoare, se află Austria, Franța, Danemarca, Malta și Suedia. La coada listei se găsesc India, Bangladesh, Burundi, Republica Democrată Congo și Nepal.

EPI arată că poluara este inamicul public numărul unu. În țările care se află pe locurile cele mai joase, susținerea pentru problemele de mediu este cea mai mică, iar poluarea aerului este, ca rezultat, mai gravă decât în alte părți. „Pe măsură ce comunitatea globală caută noi țeluri de dezvoltare durabilă, cei care fac legile trebuie  să știe cine conduce și cine stagnează când vine vorba de provocările cu privire la energie și mediu”, a spus Daniel C. Esty, director la Yale Center for Environmental Law & Policy.

Deși raportul arată că poluarea este cea mai mare problemă cu care ne confruntăm, el poate sta și la baza eforturilor de a face o schimbare în bine. Realitatea pe care o prezintă, alături de rezultatele altor studii care arată efectele devastatoare ale poluării asupra dezvoltării creierului ar putea convinge guvernele lumii să implementeze programe de combatere și prevenire a poluării aerului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Futurism