Adevărul despre ploaia cu „sânge” din Rusia care a speriat oamenii

Adevărul despre ploaia cu „sânge” din Rusia care a speriat oamenii

La câteva zile după începutul lunii iulie, în orașul industrial Norilsk, din Siberia, o ploaie sângerie a acoperit totul, făcându-i pe locuitori să creadă că s-au trezit într-un film de groază.

Mai mulți oameni au filmat ploaia de „sânge” și au share-uit videoclipurile pe rețelele social media. Ploaia a pătat în roșu tot ce a atins, de la asfalt și până la mașini.

O postare distribuită de Владимир Карпенко (@norilssk) pe

O parte din martori au descris ploaia ca fiind o năpastă biblică sau chiar un semn al apocalipsei, conform Express UK. Explicația reală nu este foarte palipitantă însă. Se pare că fabrica metalurgică Nornickel este cea responsabilă de ploaia roșie, potrivit Siberian Times. Angajații fabricii se ocupau de eliminarea reziduurilor de rugină de pe acoperiș, dar au uitat să acopere totul când au terminat. Vântul a împrăștiat rugina în aer, iar aceasta s-a amestecat cu ploaia. Rezultatul a fost așa-zisa ploaie de sânge.

Надежда ?‍♂️#norilskinfo #norilskcity #norilsk #новости #норильск #оганер #талнах #кайеркан #крайнийсевер #дудинка

O postare distribuită de NORILSK_INFO (@norilsk_info) pe

Ploile acestea colorate au loc odată la câțivva ani, în mod natural. Ele apar din cauza furtunilor de nisip din Deșertul Sahara – nisip care poate fi purtat până în Europa atunci când vânturile sunt puternice, conform NASA. Atunci când particulele de praf care se amestecă cu ploaia conțin mult oxid de fier, apa care ajunge pe pământ seamănă cu sângele.

Dincolo de ploile sângerii, mai există destule fenomene bizare de acest tip. Printre acestea se numără ploile cu broaște, păsări moarte, viermi, păianjeni, sau chiar fructe de mare. O ploaie cu fructe de mare a fost observată în orașul Qingdao din China. Explicația cea mai plauzibilă a fost că vântul ar fi dărâmat un magazin stradal cu fructe de mare, iar acestea s-au împrăștiat pe străzi, odată cu ploaia.

Citește și: