Cele mai bune filme de groază de văzut în 2016

Cele mai bune filme de groază de văzut în 2016

Ne plac filmele de groază, dar prea puține sunt într-adevăr reușite. Anul acesta se anunță „bogat” în astfel de producții, așa că am pregătit o listă cu cele mai bune filme de groază din 2016, pe care nu ar trebui să le ratezi, mai ales dacă te pasionează genul.

Cele mai bune filme de groază din 2016 – Pride and Prejudice and Zombies

Lista noastră merita să debuteze cu Pride and Prejudice and Zombies, care a fost lansat pe 19 februarie. Este, probabil, unul dintre cele mai originale producții din categoria filmelor de groază lansate anul acesta. În mod normal, filmele cu zombi au loc în prezent sau într-un viitor apocaliptic, însă acțiunea Pride and Prejudice and Zombies se petrece în Anglia victoriană. Aici, inclusiv femeile urmează cursuri de autoapărare împotriva zombiilor. Evident, iubirea dintre Elizabeth Bennet și Mr. Darcy va rămâne o temă centrală, dar ceva mai puțin siropoasă.

Cele mai bune filme de groază din 2016 – The Conjuring 2

Primul The Conjuring a fost unul dintre puținele filme de groază cu adevărat bune, mai ales că a venit la pachet cu mențiunea că e inspirat dintr-o poveste reală. Continuarea îi are ca protagoniști pe cei doi investigatori de fenomene paranormale, Lorraine şi Ed Warren. Aceştia sunt chemaţi la Londra pentru a rezolva cazul unor surori de 11 şi 13 ani, care susţin că sunt bântuite de spirite malefice. Sunt într-adevăr fantome sau doar închipuirile unor copii? Vom afla împreună în sala de cinema. Acţiunea se desfășoară în 1977 și nu putem decât să sperăm că se va ridica la înălțimea primului film. Va fi lansat pe 17 iunie, anul acesta.

Cele mai bune filme de groază din 2016 – Rings

În 2002, filmul Ring a devenit aproape o legendă a genului horror. Se pare că pe 8 aprilie vom avea parte de o continuare 3D, în care e vorba tot despre o casetă video, după urmărirea căreia oamenii mor în moduri bizare. În Rings, va fi vorba de un grup de liceeni care încearcă să găsească pe cineva care să vadă morbida casetă. Din păcate, nu există încă un trailer disponibil.

Cele mai bune filme de groază din 2016 – The Other Side of The Door

Scenariul acestui film se anunță destul de clișeic: o femeie participă la un ritual de comemorare a morții fiului ei, iar ulterior întreaga familie este bântuită de o ființă cu chipul acestuia. Totuși, elementul de noutate constă în faptul că nu mai avem de-a face cu o producție marca Hollywood, ci cu una britanico-italiană. Prin urmare, s-ar putea să vedem ceva cu o abordare diferită și cu șanse de țipat de frică în sala de cinema.

 

Cele mai bune filme de groază din 2016 – The Neon Demon

The Neon Demon va fi lansat, cel mai probabil, spre sfârșitul anului 2016. Încă nu știm prea multe despre el, dar distribuția sună promițător: Keanu Reeves în rolul principal. De asemenea, povestea ar avea potențial, dar totul depinde de modul în care echipa de producție o va materializa. O fată frumoasă, care aspiră la o carieră de model, va fi „jefuită” de tinerețe și vitalitate de un grup de femei obsedate de frumusețe. Cum vor face asta și cât de înfricoșător va fi, rămâne de văzut.

Citește și: