Oamenii care vor să arate că Planeta X există folosind arta de acum 1.000 de ani

Oamenii care vor să arate că Planeta X există folosind arta de acum 1.000 de ani
Sursa foto: NASA

Experții cred mai nou că arta medievală ar putea constitui o dovadă pentru existența planetei X, misterioasa planetă a cărei existență este pur ipotetică.

Oamenii de știință au dezbătut îndelung dacă o a noua planetă necunoscută – planeta X – ar putea exista în sistemul nostru solar. Această planetă ar fi de zece ori mai mare decât Pământul – dimensiunea ei ar putea explica traseele parcurse obiectele înghețate din spațiu. Orbita sa ar fi atât de mare încât i-ar lua între 10.000 și 20.000 de ani pentru a înconjura o singură dată soarele.

Cercetătorii cred că atât arta anglo-saxonă, cât și tehnicile științifice moderne, ar putea arăta că Planeta X nu este o simplă născocire.

Printre experții care au ajuns la această concluzie se numără și un istoric și un astronom de la Universitatea Queens din Belfast. În cadrul studiului lor, aceștia au analizat înregistrări ale mai multor comete din surse anglo-saxone cu imagini din prezent cu obiecte spațiale formate din gheață din surse variate, precum NASA și The Northern Ireland Amateur Astronomy Society.

Combinația de dovezi istorice și metode științifice actuale îi face pe cercetători să creadă că vor descoperi, într-adevăr, planeta X. Conspiraționiștii ar putea crede că în sfârșit există dovezi care să ateste că Nibiru, planeta atâtor scenarii apocaliptice, există. Experții spun însă că această a noua planetă nu este Nibiru, planeta favorită a fanilor conspirațiilor.

„Uitându-ne la înregistrări textuale ale cometelor în limba engleză veche, latină, irlandeza veche și rusă, ne propunem să demonstrăm că oamenii de la începutul Evului Mediu de fapt au făcut observații astronomice veritabile, care reflectă interesul lor în cosmologie și înțelegerea lor a spațiului”, au explicat cercetătorii. „Ideea acestui studiu a venit din dorința puternică de a pune la îndoială credința lipsei percepute de investigații științifice de la începutul Evului Mediu, cunoscut și sub denumirea de «Epoca Întunecată»”.

Citește și:
Sursa: Daily Mail
Etichete: