NASA va duce primul astronaut rus pe Lună, la bordul navei Orion

NASA va duce primul astronaut rus pe Lună, la bordul navei Orion
14:00 07.05.2018

NASA se pregătește să trimită din nou oameni pe Lună. Pentru asta construiește revoluționara navă spațială Orion, ca să transporte și primul rus pe satelitul natural al Pământului.

Conform ultimelor rapoarte, nava spațială Orion a NASA ar putea trimite primul astronaut rus pe Lună. Asta ar fi o premieră, pentru că niciun rus nu a pus piciorul pe satelitul natural al Pământului. Până acum, doar 12 astronauți au reușit să să calce pe o suprafață diferită de a Pământului, toți fiind americani.

Agenția de știri RIA Novosti din Rusia a raportat că atunci când nava spațială Orion va fi lansată, la bordul ei se va afla și un astronaut rus. Cel mai probabil evenimentul va avea loc în 2024, iar cosmonautul va participa la instalarea dispozitivului de aerisire rusesc la baza internațională Lunar Orbital Platform-Gateway.

Potrivit raportului, „cosmonautul rus va face parte din echipajul navei spațiale Orion și va trebui să asigure integrarea modulului cu stația”. Tot sursa declară că planurile pentru viitoarea misiune de pe Lună sunt pregătite.

NASA și agenția spațială rusă Roscosmos au anunțat în septembrie că vor lucra împreună pe platforma Lunar Orbital Gateway, un proiect condus de agenția spațială americană. Proiectul este „esențial pentru avansarea și susținerea obiectivelor de explorare a spațiului”. Pentru construirea și funcționarea platformei lunare, NASA intenționează să lucreze cu mai multe entități, inclusiv cu companii private și agenții spațiale din alte state.

Platforma va avea camere special amenajate ca astronauții să poată ieși în spațiul cosmic, acestea fiind construite de Rusia. Astfel, trecerea e la bordul navei spațiale Orion pe Lună va fi asigurată de astronautul rus.

În ceea ce privește capabilitatea navei spațiale, „Orion va servi drept vehicul de călătorie, care va duce echipajul în spațiu, va susține astronauții în timpul misiunilor lor și va oferi o călătorie sigură la întoarcere acasă”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: IBT