Pinterest ”fură” de la Instagram, ca să-ți facă viața mai ușoară

Pinterest ”fură” de la Instagram, ca să-ți facă viața mai ușoară

Pinterest a suferit multe schimbări radicale în ultimii ani, dar cea mai recentă dintre ele pare inspirată din Instagram într-o manieră destul de ostentativă.

În luna martie a acestui an, Pinterest s-a apropiat mai mult de o rețea socială tradițională prin introducerea unui flux de postări salvate de prietenii tăi sau de persoanele pe care le urmărești. Respectiva secțiune a fost doar un bonus, deoarece funcțiile cu care te-ai obișnuit de-a lungul anilor erau în continuare disponibile in-app.

În orice caz, fluxul respectiv informațional al prietenilor de pe Pinterest va trece printr-o actualizare radicală în următoarele zile. După cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos, se va renunța la matricea de postări cu care te-ai obișnuit în favoarea unei singure postări per linie. Dacă acest format ”nou” îți generează o senzație de deja vu are legătură cu faptul că îi întâlnești în fiecare zi pe Instagram.

Diferența față de Instagram constă în faptul că butoanele de dedesubt sunt cu totul altele, iar postările efective sunt listate exclusiv în ordine cronologică. Poți să apeși pe butonul roșu marcat Save pentru a salva o postare care te încântă sau poți face un tap pe imaginea din fața ochilor, în cazul în care vrei să ajungi la linkul din spate.

Dacă ești un pic reticent la schimbări radicale, s-ar putea să ai o problemă majoră cea mai recentă actualizare adusă Pinterest. În plus, ai putea considera că rețeaua ta socială favorită își pierde stilul personal care te-a atras inițial. În mod previzibil, noul format își va găsi inițial loc pe ecranul smartphone-ului.

În situația în care navighezi pe Pinterest în cea mai mare parte a timpului de pe desktop, ar trebui să-ți fie mai ușor să te adaptezi la schimbare. Feed-ul împrumutat de la Instagram ar trebui să ajungă pe Pinterest în următoarea săptămână.

Pinterest Update

Citește și: