10 ian. 2018 | 11:00

Cineva a lansat un PDA ca pe vremuri, chiar dacă nu pare să aibă vreun rost

ACTUALITATE
Cineva a lansat un PDA ca pe vremuri, chiar dacă nu pare să aibă vreun rost

Dacă ți-ai dorit vreodată un PDA, dar ai pierdut valul de acum aproximativ un deceniu, noul Planet Computers Gemini îți va potoli curiozitatea.

Mare este grădina gadgeturilor din online, dar în continuare avem parte de lansări interesante de produse mai mult sau mai puțin originale. De această dată este vorba de o companie mai puțin cunoscută care vrea să reinventeze PDA-urile sau primele smartphone-uri cu tastatură fizică glisantă. În contextul în care numărul amatorilor de terminale cu diagonale generoase se află în creștere, momentul a fost ales perfect. Din acest punct de vedere, succesul aparatului va varia în funcție de experiența oferită de dispozitiv.

Formatul acestui aparat este foarte similar cu Nokia Communicator, cu excepția faptului că nu are un ecran suplimentar pe exterior. Indiferent ce vrei să faci, ai nevoie să-l deschizi, la fel ca pe un laptop capabil să-ți intre în buzunar. În momentul în care ai ridicat clapeta, vei fi întâmpinat de un panou Full HD cu diagonala de 5,99 inci. Partea de procesare este asigurată de un SoC MediaTek cu 10 core-uri ajutat de 4GB RAM și o memorie internă de 64GB.

Nu lipsește din ecuație suportul pentru carduri microSD de până la 256GB. Până aici, vorbim de un smartphone uzual cu Android. Micuțul se diferențiază însă de alte gadgeturi de pe piață prin intermediul abilității de rula o versiune completă de Linux în dual-boot. În spatele tastaturii se ascunde un acumulator de 4200 mAh.

Dacă vrei să lucrezi la un document mai serios pe Gemini, ai toate șansele să-ți iasă, deoarece cursa tastelor este surprinzător de generoasă, iar forma lor te ajută destul de mult să nu greșești. Opțional, poți transforma jucăria într-un desktop tradițional cu Android sau Linux folosind două adaptoare USB-C. Printr-unul poți conecta un mouse și tastatură wireless, pe când la al doilea ai putea conecta un monitor prin HDMI.

Planet Computers Gemini a fost deja finanțat printr-o campanie încărcată de succes pe Indiegogo. Rămâne să ajungă pe piață într-o versiune WiFi la 500 de dolari sau WiFi și 4G cu 100 de dolari în plus.

gemini_annotated_fullsize

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele