OZN-ul fără explicație: sunt extratereștri sau doar un fapt banal?

OZN-ul fără explicație: sunt extratereștri sau doar un fapt banal?

În decembrie 2017, a fost publicat un raport conform căruia americanii au băgat milioane de dolari în investigarea unui OZN. Un raport recent arată că lucrurile devin și mai bizare.

Un program secret de la Pentagon s-a derulat în perioada 2007-2012. Se numea Advanced Aerospace Threat Identification și a costat peste 20 de milioane de dolari. Programul a examinat incidentele mai multor piloți militari care au declarat că au văzut obiecte zburătoare care păreau să „încalce regulile fizicii”.

Unul dintre cazurile cele mai ciudate a fost despre întâlnirea pe care au avut-o doi piloți de F-18 în 2004. David Fravor, unul dintre piloți, a spus că așa ceva nu a mai văzut niciodată. „Într-un minut era aici, iar apoi dispărea brusc”, a spus el, conform The New York Times, publicația care a prezentat prima dată aceste fapte.

Cazul revine în atenție odată cu obținerea, de către o publicație locală din Las Vegas, a unui raport de 13 pagini despre analiza făcută pe cazul din 2004. Acest OZN a fost denumit în raport AAV (Anomalous Aerial Vehicle; Vehicul Aerian Anormal – trad.). Cei doi piloți de F-18 au spus că era capabil să coboare de aproape 18.000 de metri la 15 metri. Mai mult, era capabil să zboare la punct fix sau să rămână într-un loc o anumită perioadă de timp, apoi să zboare cu o viteză incredibilă.

După ce a fost interceptat acest OZN de avioanele F18, de unde a apărut și videoul de mai sus, a mai fost raportat un comportament similar de trei ori de un portavion din apropierea Californiei. Din mărturiile unui membru al echipajului, AAV prezenta caracteristicile unei rachete balistice. Radarul era însă incapabil în a identifica acest OZN. În raport a fost făcută și o presupunere: dacă radarul era setat pe rachete balistice, ar fi detectat acest aparat de zbor.

În raport e citat și unul dintre piloții trimiși să verifice, care a spus că a observat, în zona OZN-ului, o perturbare într-un ocean de altfel calm. El a descris fenomenul ca având 50 până la 100 de metri în diametru.

Aceste mărturii, pe cât de bizare și greu de confirmat, pe atât de interesante, au fost demontate de Sara Seager, astrofizician de la MIT. Ea a fost citată de The New York Times spunând că deși merită investigate astfel de cazuri, uneori știința nu poate explica toate fenomenele pe care le întâlnim.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Motherboard