Oscar 2018: Nominalizările pentru cea de-a 90-a ediție a premiilor

ACTUALITATE
Oscar 2018: Nominalizările pentru cea de-a 90-a ediție a premiilor
23 ian. 2018 | 16:58

Mai este aproape o lună până la ceremonia de decernare a premiilor Oscar, iar astăzi vom alfa care sunt nominalizările Academiei Americane de Film.

[related]

ACTUALIZARE Aici poți găsi lista completă a filmelor nominalizate la premiile Oscar 2018. Unele sunt surprize, altele sunt titluri așteptate în listă, dar un lucru e cert: de acum pot începe speculațiile pentru marii câștigători.

Nominalizările pentru premiile Oscar 2018 vor fi anunțate astăzi, la ora 15.22 a României. Vor fi anunțate live pe site-urile oscar.go.com și oscars.org. Transmisia se va face de la Teatrul Samuel Goldwyn din Beverly Hills, la ora locală 05.22. Va începe cu nominalizările pentru premiile cu privire la tehnică, precum cea mai bună cinematografie, cel mai bun design de costum, cea mai bună editare de sunet și efecte vizuale. Vor urma apoi nominalizările principale, pentru cei mai buni actori, cel mai bun documentar, cel mai bun scenariu, cel mai bun regizor și cel mai bun film.

Oamenii deja au favoriți, despre care cred că vor primi cele mai multe nominalizări. Filmele pe care lumea le vremea în competitția pentru cel mai bun film includ „Get Out”, „The Shape of Water”, „Call Me By Your Name”, „Lady Bird”, „I, Tonya” și „The Big Sick” potrivit The Independent.

Există însă un factor care ar putea afecta nominalizările și pe care nu îl putem ignora – ecoul mișcării #metoo. James Franco, care a câștigat un Glob de Aur pentru rolul său din The Disaster Artist, a fost recent acuzat de hărțuire sexuală de către cel puțin cinci femei, potrivit New York Times. El a respins până acum aceste acuzații. Cu toate astea, a intrat într-un con al umilirii, alături de Harvey Weinstein și Kevin Spacey. Voturile pentru nominalizările premiilor Oscar 2018 au fost însă exprimate înainte de izbucnirea scandalului cu James Franco. Dacă acesta se va număra printre nominalizați, lumea se întreabă dacă va veni la ceremonia de decernare. Chiar și așa, nimeni nu crede că va câștiga, în lumina revelațiilor recente.

[readmore]

Gala premiilor Oscar 2018 va avea loc la Teatrul Dolby din Los Angeles, în data de 4 martie.