Orașul care te obligă să te operezi, dacă vrei să locuiești acolo

Orașul care te obligă să te operezi, dacă vrei să locuiești acolo

Există un oraș care te obligă să te operezi, dacă vrei să fii rezident. Cerința neobișnuită este una cât se poate de întemeiată și nu are legătură cu operațiile estetice, așa cum te-ai fi gândit.

Localitatea despre care vorbeam se numește Villa Las Estrellas și este una dintre puținele așezări ale Antarcticii. În cazul în care vrei să te muți acolo și să fii rezident al orașului, ești obligat să treci printr-o intervenție chirurgicală. Acum nu te gândi că trebuie să-ți faci nasul sau alte intervenții care să te facă mai chipeș. Cerința este una logică și preventivă.

Localitatea din Antarctica cu aproximativ 1000 de locuitori îți cere să îți scoți apendicele, ca o metodă de precauție. Principalul motiv pentru care ești pus să faci asta este că cel mai apropiat spital se află la 1.000 de kilometri distanță, iar în zonă sunt puțin doctori, printre care nu se numără și chirurgi specializați. Deci, în cazul în care faci apendicită, nu prea are cine să te opereze.

În ceea ce privește populația localității, aceasta este compusă în majoritate de oameni de știință și membri ai marinei și aviației militare chiliene, care ajung să se mute acolo cu familiile.

Un alt aspect mai deosebit este că sarcinile sunt descurajate, deoarece ar fi prea riscante. Principalul risc ar fi condițiile meteo extreme, temperatura medie anuală fiind de 2,3 grade Celsius. În principal, unicele mijloace de transport sunt vehiculele cu șenile, bărcile și autoturismele 4×4.

De cele mai multe ori, localnicii orășelului rămân izolați pentru perioade lungi de timp. Unul dintre aceștia povestește că iarna trecută nu a ieșit din casă săptămâni de-a rândul, deoarece temperatura de afară atingea -47 grade Celsius. Deci, nu e de mirare că ești obligat să te operezi de apendicită, având în vedere circumstanțele.

Sursa: Digi24