26 iul. 2018 | 15:58

Odată cu rezultatele financiare, Orange a anunțat în câte orașe are 4G+

ACTUALITATE
Odată cu rezultatele financiare, Orange a anunțat în câte orașe are 4G+

Orange este unul dintre cei mai mari operatori telecom de la noi din țară, iar rezultatele financiare din trimestrul al doilea 2018 reflectă creșterea continuă a acestuia.

În trimestrul al doilea din 2018 – perioada aprilie – iunie – Orange a raportat o cifră de afaceri de 275 milioane de euro, în creștere cu 3,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit operatorului, creșterea este datorată evoluției pozitive a segmentului de abonați ai serviciilor mobile și vânzărilor de echipamente.

Astfel, la sfârșitul lui iunie, Orange avea 10.537.000 de clienți care beneficiau de servicii mobile, fixe și TV.

Orange susține că la sfârșitul lunii iunie, 3,6 milioane de clienți utilizau serviciile 4G, în creștere cu peste 35% față de aceeași perioadă a lui 2017. De asemenea, a crescut și consumul de date mobile, înregistrând o evoluție pozitivă de peste 80% comparativ cu trimestrul al doilea al anului trecut.

Rețeaua 4G a Orange acoperă 95,1% din populația țării. Rețeaua 4G+ a continuat să se dezvolte, ajungând la un număr de 139 de orașe care beneficiază de viteze 4G+.

În 2017, a lansat pachetele Love, care își continuă evoluția pozitivă. În trimestrul al doilea, serviciul de televiziune Home TV avea 448.000 clienți, în creștere cu 12,6% față de aceeași perioadă din 2017. În ceea ce privește serviciile fixe în bandă largă, acestea au înregistrat o creștere de 67%, ajungând la 234.000 de abonați.

Interesul utilizatorilor de a accesa conținut video se reflectă în numărul mediu lunar de utilizatori activi ai Orange TV Go. Acesta a crescut cu 22% în prima jumătate a anului, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

Operatorul mai susține că numărul celor care folosesc aplicația My Orange continuă să crească. Totodată, operatorul telecom spune că numărul clienților care plătesc facturi și își reîncarcă PrePay prin serviciul Money s-a dublat comparativ cu al doilea trimestru din 2017.