10 nov. 2016 | 14:54

Orange Money este serviciul care te lasă să transferi bani și să plătești facturi cu telefonul

ACTUALITATE
Orange Money este serviciul care te lasă să transferi bani și să plătești facturi cu telefonul

Orange Money este cel mai nou serviciu de care vor putea beneficia clienții Orange. Potrivit unui comunicat remis Playtech, vei putea plăti facturi de utilități, transfera bani către prieteni sau reîncărca opțiuni PrePay prin intermediul smartphone-ului. 

Serviciul  Orange Money vine sub forma unei aplicații pentru Android (va exista și o versiune pentru iOS), disponibilă gratuit în magazinul Google Play. Pentru a activa și a folosi funcțiile Orange Money, trebuie să te prezinți la un magazin Orange și să aducă cu ei cartea de identitate.

Orange Money te lasă să transferi bani de pe smartphone doar introducând numărul de telefon al unui prieten care folosește serviciul, îți permite să scanezi facturile sau să introduci codul de client pentru a-ți plăti utilitățile (Engie, E-ON, Electrica) și te lasă să încarci conturi de PrePay.

Pentru a alimenta contul Orange Money, trebuie să introduci datele contului bancar și să selectezi suma pe care vrei să o ai în portofelul electronic.

Aplicația are funcționalități similare cu cea Home Bank, a ING, însă avantajul este că, pentru a folosi Orange Money, nu ai nevoie să ai cont la ING Bank, ci doar un număr valabil Orange.

„În contextul în care românii folosesc smartphone-urile pentru a realiza din ce în ce mai multe operațiuni menite să îi conecteze rapid și sigur la ceea ce este important pentru ei, credem că serviciile financiare mobile reprezintă viitorul. Orange Money este o soluție care răspunde nevoii de a economisi timp și de a transfera bani în siguranță oriunde și oricând, prin folosirea a ceea ce devine unul din cele mai personale obiecte – telefonul mobil. Orange Money este un element cheie în strategia noastră de a lansa soluții digitale simple și utile, adaptate pieței locale.” a declarat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer al Orange România.

Până pe 15 decembrie 2016, clienții Orange Money beneficiază de transferuri gratuite între conturile Orange Money, 1GB bonus pentru fiecare factură de minimum 30 de lei plătită prin Orange Money, un bonus de bun venit de maxim 5 euro alocat în contul Orange Money pentru prima reîncărcare PrePay și un bonus de bun venit de maxim 15 euro alocat în contul Orange Money pentru orice abonament nou sau reînnoit pe o perioadă de 24 de luni.