14 aug. 2018 | 06:00

Samsung și Apple primesc o nouă lecție de la chinezi: Oppo R17

ACTUALITATE
Samsung și Apple primesc o nouă lecție de la chinezi: Oppo R17

După ce a făcut valuri în piață cu Oppo Find X, aceeași echipă chinezească a decis să vină la înaintare cu noul Oppo R17. Acesta rămâne în istorie ca fiind cea mai recentă lecție pentru Apple și Samsung.

Samsung și Apple sunt de câțiva ani lideri absoluți în piața de mobile. Având însă în vedere lansările din ultimul an din China, este evident că singurul motiv pentru care nu avem cu toții telefoane revoluționare la prețuri accesibile are legătură cu inabilitatea unor companii precum Oppo, Vivo sau Xiaomi de a-și lansa gadgeturile în fiecare colț al mapamondului.

Cea mai recentă dovadă de inovație într-un pachet accesibil poartă numele de Oppo R17 și a fost subiectul mai multor zvonuri în ultimele săptămâni. Este vorba de un telefon cu un breton cât se poate de discret în partea de sus și o ramă infimă pe trei dintre cele patru margini.

Iar ca pachetul să fie complet, ascunde un cititor de amprente sub ecran, în timp ce panoul este protejat cu Gorilla Glass 6, cea mai recentă și rezistentă iterație a materialului patentat de Corning.Oppo

Noul terminal chinezesc este construit în jurul unui panou AMOLED cu diagonala de 6,4 inci și o rezoluție nativă Full HD+. La interior ascunde un SoC Snapdragon 670 pe 10 nanometri care a fost dezvăluit oficial doar săptămâna trecută. Acesta este un octa-core cu 2 nore Kryo 206 la 2GHz și 6 nucle Kryo 360 la 1,7GHz. GPU-ul este un Adreno 615.

Camera frontală are 25 megapixeli cu F/2.0. Configurația celor două camere principale nu este cunoscută, dar ar trebui să facă minuni datorită unei combinații de senzori performanți și algoritmi de inteligență artificială avansați.

[readmore]

Oppo R17 își încarcă rapid acumulatorul de 3500 mAh datorită tehnologie proprietare VOOC. Preinstalat cu Android Oreo 8.1, Oppo R17 va avea interfața proprietară Color OS 5.2 peste cea creată de Google.

Noul gadget ar trebui să aibă parte de o dezvăluire oficială sămbătă, pe 18 august și ar trebui să ajungă în magazine în două culori – Stream Blue și Neon Purple.Oppor R17 lansare

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele