Oppo Find X e noul telefon chinezesc care să te cucerească

Oppo Find X e noul telefon chinezesc care să te cucerească

După ce a ajuns să ocupe o poziție destul de relaxată în piața din China, Oppo se pregătește să-și lanseze cel mai interesant smartphone din portofoliu la Paris. Dacă totul funcționează cum trebuie, Oppo Find X va fi anunțat pe 19 iunie.

Cu aproximativ o săptămână rămasă până la dezvăluirea iminentului Oppo Find X, au început să ajungă online tot mai multe detalii care confirmă faptul că vorbim de un smartphone de top, cu specificații atrăgătoare și un design interesant.

Cel mai nou set de particularități referitoare la Oppo Find X provin de la TENAA, autoritatea chineză pentru certificarea tuturor gadgeturilor ce urmează să fie comercializate pe teritoriul Chinei. Cu această ocazie, aflăm că vârful de gamă al chinezilor va fi disponibil în două variante, o practică destul de populară în industrie.

Cele două versiuni de Oppo vor avea numele de cod PAFM00 și PAFT00. Cel mai probabil, vor împărtăși o mare parte din specificații, dar vor exista și câteva particularități care vor face diferența. S-ar putea ca unul dintre ele să aibă un procesor un pic mai sprinten sau o diagonală a ecranului un pic mai mare.

În orice caz, conform speculațiilor din trecut, telefonul de top de la Oppo va ascunde la interior un procesor Snapdragon 845 octa-core tactat la 2,8GHz. Cantitatea de memorie RAM va fi egală cu 8GB, iar sistemul de operare preinstalat va fi Android Oreo, mascat cu interfața proprietară ColorOS.

Ecranul de la Oppo Find X va fi de tip AMOLED cu o diagonală de 6,4 inci. Nu este exclus să aibă un senzor de amprentă sub ecran.

În mod previzibil, va avea două camere principale, de 20, respectiv 16 megapixeli. Una dintre camere va fi însoțită de un obiectiv telefoto și s-ar putea să ofere un zoom optic de 5X. Camera frontală se anunță a fi de 25 megapixeli, o valoare care ar putea reprezenta o premieră în piața de mobile.

Nu se cunoaște prețul de achiziție pentru viitorul aparat, dar smartphone-ul va avea 186 de grame, un acumulator de 3645mAh și 156,7 x 74,3 x 9,4 milimetri

Citește și: