Operatorul care vrea să-și mintă clienții că le dă 5G, când e același 4G

Operatorul care vrea să-și mintă clienții că le dă 5G, când e același 4G

Cu toate că nu are rețele 5G pe care să le ofere clienților, un operator telecom vrea să-i facă să creadă că au acces la așa ceva.

Rețelele 5G ar trebui să debuteze undeva în 2019, iar noi ne-am putea bucura de ele în 2020, în cel mai bun caz. Lucrurile se mișcă destul de bine, din fericire, însă asta nu înseamnă că unii operatori nu vor să-și tragă pe sfoară clienții.

Cam asta vrea să facă operatorul american AT&T, care vrea să afișeze pe telefoanele utilizatorilor logoul ”5G E”. Acel ”E” vine de la Evolution, iar sistemul despre care este vorba este exact cel deja existent.

Conform celor de la FierceWireless, care au luat legătura cu operatorul, AT&T are de gând să transforme vizual rețelele 4G LTE, în rețele 5G E, cu toate că schimbări tehnice nu există.

”Dacă au un dispozitiv Android de ultimă generație și se conectează la un turn cu tehnologie 5G Evolution, clienții vor vedea un logo 5G E pe ecranul telefoanelor”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Standardul 5G este mult mai complex decât cel pe care îl va înlocui 4G LTE. Are o mulțime de avantaje față de rețelele curente, folosește alte frecvențe și echipamente, pe scurt, este complet diferit și complicat.

Nu e prima oară când operatorii telecom americani își fac reclamă gratuită cu tehnologii pe care nu le au. Sprint, T-Mobile și din nou, AT&T au făcut reclamă la dispozitive 4G, care suportau de fapt standardul HSPA+. Situația de acum câțiva ani se repetă, dar probabil că utilizatorul de rând nu va fi prea deranjat de acest rebranding, cu toate că este destul de mincinos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: