30 aug. 2018 | 10:30

OneStep+ este aparatul Polaroid pentru generația Instagram

ACTUALITATE
OneStep+ este aparatul Polaroid pentru generația Instagram

În cazul în care nu te poți vindeca de fascinația pentru camerele Polaroid de acum câteva decenii, noua cameră OneStep+ îți aduce cele mai importante particularități ale vechilor modele într-un pachet pentru 2018.

Din momentul în care au achiziționat majoritatea patentelor și licențelor comerciale de la Polaroid, cei de la Polaroid Originals vor continua să lanseze modele de camere pentru noile generații de fotografi amatori. La aproximativ un an după lansarea OneStep 2, versiunea actualizată a acelei camere este intitulată OneStep+.

Fără a fi neapărat revoluționară și păstrând majoritatea particularităților de design de la vechiul model, OneStep+ integrează upgrade-uri semnificative în locurile esențiale. Conectivitatea Bluetooth este o adiție binevenită, prezența a două lentile pentru diverse scenarii reprezintă de asemenea un bonus. Blițul este îmbunătățit, iar bateria este mai mare. Toate aceste mențiuni reprezintă motive importante de upgrade dacă ai deja un Polaroid și întruchipează argumente importante pentru a ți-l cumpăra pe primul.

Experiența tradițională a utilizării unei camere instant nu este pierdută sau deformată dacă apelezi la OneStep+, dar în acest format actualizat, va atrage un public mai modernist, iar asta e cel mai important. Prin Bluetooth nu-ți poți transfera fotografiile din cameră pentru că nu vorbim de un aparat foto digital și nici nu poți previzualiza ce urmează să imortalizezi.

În schimb, poți facilita declanșarea capturii de la distanță, poți activa diverse moduri de captură și poți configura un mod foarte creativ de expunere dublă, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos. Modificarea manuală a câtorva parametrii este de asemenea inclusă, dacă vrei să ajustezi timpul de expunere sau diafragma.

Dacă vrei să declanșezi captura printr-un set de aplauze, ai și un trigger audio în aplicația de mobil. Din păcate, camera nu are un microfon, iar funcția respectivă folosește microfonul din smartphone. Aceeași aplicație include o serie de tutoriale video pentru a nu sacrifica prea multe ”poziții de film” până când obții imaginea perfectă.

Prezența celor două lentile pe față are ca scop fotografierea în format standard sau portret. Pentru a schimba obiectivul pe care îl folosești ai un switch mecanic. Datorită bateriei mai mari încărcabilă prin microUSB, ar trebui să stea și 60 de zile încărcată, în standby.

Noua cameră OneStep+ de la Polaroid Originals se comercializează cu 160 de dolari și funcționează cu filme Polaroid 600 sau i-Type Film.
onestep+ HarrietBrowse_iTypeColour2__1

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele