OnePlus 6T cu 10 GB RAM vs. iPhone Xs Max: care este mai rapid

Nu este foarte corect să compari un telefon ce rulează Android cu un iPhone, dar având în vedere că OnePlus 6T și iPhone Xs Max rulează aceleași aplicații, poți să-ți formezi o opinie despre rapiditatea amândorura.

Terminalele moderne, mai ales în momentul în care faci investiții semnificative în achiziția lor, sunt mai rapide ca niciodată. Acestea ascund la interior componente semnificativ mai performante decât majoritatea laptopurilor de acum câțiva ani.

Viteza lor este derivată în egală măsură dintr-un procesor capabil și un chipset grafic de actualitate, cât și dintr-o cantitate semnificativă de memorie RAM sau un mediu de stocare cu viteză mare.

Niciuna dintre acestea nu este suficientă de una singură, dar este interesant de observat modul în care reușesc să scoată un gadget în fața altuia, mai ales când cel care iese câștigător e mai ieftin.

Nu a fost însă cazul celui mai recent test comparativ realizat de cei de la PhoneBuff în care au trecut prin același set de teste un OnePlus 6T McLaren Edition cu 10GB RAM și un iPhone Xs Max cu doar 4GB RAM. În mod surprinzător, cantitatea de memorie de 2,5 ori mai mare din smartphone-ul de top cu Android nu a putut să facă minuni. Practic, se confirmă ce am scris în urmă cu câteva săptămâni, când atrăgeam atenția asupra inutilității telefoanelor cu 10GB RAM.

În practică, iPhone Xs Max a trecut prin prima rutină de teste în doar un minut și 47,44 secunde. OnePlus 6T McLaren Edition a avut nevoie de un minut și 52,31 secunde. În cea de a doua tură de teste, menită să exploateze memoria RAM pentru că se bazează pe multitasking, gadgetul OnePlus a scos un timp de 31,25 secunde, în timp ce iPhone Xs Max a fost un pic mai în spate cu 34,98 secunde. Dintr-un punct de vedere, nu prea poți spune că există un câștigător definitiv.

Ca o notă de subsol, este important de reținut că timpii de mai sus aferenți McLaren Edition au fost un pic mai mici decât cei de la versiunea standard. ține de tine să decizi dacă diferențele sunt suficiente pentru a justifica diferența de preț dintre variante.