OnePlus 6 va fi un nou telefon cu Android care preia designul iPhone X

OnePlus 6 va fi un nou telefon cu Android care preia designul iPhone X
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

OnePlus 6 va fi anunțat, cel mai probabil, în vară. Odată cu OnePlus 5T, această companie a trecut la ecranul 18:9. Mai nou, vrea să treacă la un design inspirat de iPhone X.

OnePlus 5T a introdus ecranul 18:9, de 6 inci, scannerul de amprentă pe spate și a păstrat, în linii mari, același design ca modelul precedent. Compania pregătește deja OnePlus 6 și acesta ar fi potrivit atât pentru Android P – care include suport pentru crestătura din partea de sus a ecranului -, cât și pentru a concura cu iPhone X.

A prins mult prea bine acest design cu o zonă de ecran tăiată, în timp ce producătorii se pot lăuda cu ecrane mai mari. Ultimul exemplu este Huawei P20 Lite. OnePlus 6 ar fi pe listă, după cum informează ComputerBlog.

OnePlus 6 ar avea tehnologia LTE Cat.16 prin care să ai acces la cea mai rapidă conexiune de internet mobil. Alte modele premium disponibile pe piață deja dispun de așa ceva. Prin aceasta, pot fi atinse viteze de până la 1 GBps per download și 150 Mbps per upload, dacă și rețeaua de telefonie mobilă oferă acest serviciu. Altfel, lista neoficială de specificații mai include un procesor Qualcomm Snapdragon 845 și, foarte probabil, 6 GB de memorie RAM. Spațiul de stocare deja nu mai e o surpriză că va fi și de până la 128 GB.

OnePlus 6 ar avea și o surpriză: un ecran de 19:9, așa cum are ASUS pe Zenfone 5. Totodată, deși sistemul de operare va fi un Android 8 Oreo, cu mici modificări făcute de companie, acesta va fi optimizat pentru acea crestătură din partea de sus.

În ceea ce privește prețul, nu te aștepta să concureze cu Samsung sau cu iPhone, ceea ce e bine. Va fi undeva la sub 600 de euro, cu un hardware foarte bun. Rămâne de văzut dacă va fi și camera foto mai performantă în comparație cu modelele de până acum.

Citește și: