Omul care și-a mâncat, la propriu, predicțiile sumbre despre internet

Omul care și-a mâncat, la propriu, predicțiile sumbre despre internet

De-a lungul timpului s-au făcut multe predicții greșite cu privire la internet, dar locul de onoare îl ocupă de departe multimilionarul și inventatorul Ethernet-ului, Bob Metcalfe.

În 1995, pe vremea când scria pentru secțiunea „From the Ether” a ziarului InfoWorld, Metcalfe spunea că internetul va suferi un colaps catastrofal în 1996, din pricina breșelor de securitate, lipsei de capacitate și cererii de videoclipuri online. Bărbatul a plusat și a promis că își va mânca la propriu articolul de opinie în cazul în care predicțiile sale nu se vor dovedi.

Evident, nu s-au dovedit. Astfel, în 1997, în cadrul celei de-a șasea ediție a conferinței internaționale World Wide Web, care a avut loc în Santa Clara, California, Metcalfe și-a ținut promisiunea. El a recunoscut în fața participanților că a greșit în 1995 și că este gata să își mănânce cuvintele. „Mănâncă, puiule, mănâncă!”, l-ar fi încurajat cei aflați acolo.

Metcalfe a urcat pe scena conferinței cu o prăjitură mare, decorată astfel încât să arate precum articolul său din 1995. Cei din public l-au huiduit, astfel încât a trebuit să recurgă la ceva mai drastic. Astfel, el a rupt o pagină cu articolul său din 1995, a rupt-o în bucățele mici, a pus bucățelele într-un blender, a adăugat apă și a amestecat. La final a ieșit un amestec dens, lăptos și nu tocmai apetisant.

Bărbatul a luat o lingură și a mâncat din amestec. El se gândise că cei din public s-ar putea să nu se mulțumească cu prăjitura, astfel încât a vorbit dinainte cu experții de la InfoWorld pentru a afla dacă cerneala este toxică. Metcalfe Totul a fost povestit pe îndelete și într-un articol din InfoWorld, pe care îl găsești aici.

Doi ani mai târziu, la a opta ediție a conferinței internaționale World Wide Web, el a încercat să mai facă și alte predicții cu privire la internet. Când unul din participanți la întrebat pe ce pariază. Metcalfe i-a spus că nu pariază pe nimic, pentru că nu este pregătit să își mănânce din nou cuvintele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: